Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

senevi ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

senevi anlamı
sf. (senevi:) esk. Yıllık.

senevi eş anlamlısı

yıllık
is. 1. Bir yılda verilen ücret: Bu evin yıllığı bir milyon liradır. 2. Yılda bir çıkan ve o yılın olaylarını anlatan kitap, bülten, dergi vb. eser, salname. 3. Yılın gün, hafta, ay vb. bölümlerinden başka, bayram, yıl dönümü gibi belli günleri ve birtakım astronomi, meteoroloji, istatistik bilgilerini gösteren kitap biçiminde takvim, almanak. 4. Öğretim yılı sonunda hazırlanan, öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin özellikleriyle ilgili bilgiler ile eğlendirici konuların yer aldığı kitap. 5. sf. Yapımından veya doğumundan başlayarak üzerinden bir yıl geçmiş olan: "O gün yıllık hesapları getirmişlerdi." -F. R. Atay. 6. sf. Bir yıl için, senelik, senevi: Evi yıllık tuttular. 7. sf. Yılda bir yapılan: Kuruluşun yıllık toplantısı.

"senevi" için örnek kullanımlar

Ödül töreni senevi olarak sunulmaktadır ve canlı olarak MTV Avrupa, MTV'nin çoğu uluslararası kanalları ve internette yayımlanılmaktadır.
Kaynak: MTV Avrupa Müzik Ödülleri
2004'ten beri başkent Phnom Penh 'de senevi bir onur yürüyüşü sunulmaktadır. 2006'da aşağı yukarı 400 kişi, daha çok kültürel çeşitlik
Kaynak: Kamboçya'da eşcinsellik
Beğdili Aşiretinden olan Kızılkoyunlu Cemaati, senevi 300 guruş mal ile Ekrad-ı Lekvanik mukataası tevabiindendir.” diye geçmektedir.
Kaynak: Kızılkoyunlu, Haymana
ortalama derece 18 °C ve genellikle serin ve nemlidir Beyaz Rusya'nın senevi ortalama yağış oranı 550 milimetreden 700 milimetreye dağılır.
Kaynak: Beyaz Rusya

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.