Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Ser ne demek?

 - 5 sözlük, 9 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

Ser anlamı
bakınız» serin
SER anlamı
bakınız» granülsüz endoplazmik retikulum

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

sER anlamı İng. smooth endoplasmic reticulum
Granülsüz endoplazmik retikulum.

Güncel Türkçe Sözlük

ser anlamı
(I) is. esk. 1. Baş, kafa: Sertabip. Sermürettip. 2. Başkan, reis: Sertabip. Sermürettip.
ser anlamı
(II) is. Limonluk: "Köşkünün arka tarafında çiçek serleri vardır, her mevsim en nadide çiçekler yetiştirilir." -A. Boysan.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

ser anlamı Fr.serre
Limonluk: § "Limonluk şimdiki serler usulünde değil ise de eskiden kalma vâsi ve muntazam bir şeydir." -Ahmet Midhat Efendi, Demir Bey Yahut İnkişâf-ı Esrar, 9.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

sér anlamı
Bunak.

Başhöyük *Kadınhanı -Konya

sér anlamı
Sihir, büyü.

-Gaziantep

ser anlamı
Baş

Kars

Ser eş anlamlısı

baş
(I) is. 1. anat. İnsan ve hayvanlarda beyin, göz, kulak, burun, ağız vb. organları kapsayan, vücudun üst veya önünde bulunan bölüm, kafa, ser: "Sağ elinin çevik bir hareketiyle başındaki tülbendi çekip aldı." -N. Cumalı. 2. Bir topluluğu yöneten kimse: "Cumhurbaşkanı devletin başıdır." -Anayasa. 3. Başlangıç: Hafta başı. Ay başı. Yılbaşı. Satır başı. 4. Temel, esas: "Gücün, erdemliğin, bilimin, her şeyin başı paradır, para." -H. E. Adıvar. 5. Arazide en yüksek nokta: Dağın başı. Tepenin başı. 6. Bir şeyin genellikle toparlakça ucu: Toplu iğne başı. "Avucumuzun içinde sakladığımız sigaraların yanmış ucu ile fitillerin başını yaktık." -F. R. Atay. 7. Bir şeyin uçlarından biri: "Merdiven başında beni çağırdı." -A. Kutlu. 8. Kasaplık hayvanlarda ve bazı yiyeceklerde adet: Yirmi baş koyun. On baş sığır. Üç baş soğan. 9. Para değiştirirken verilen veya alınan üstelik, sarrafiye. 10. Bir şeyin yakını veya çevresi: "Güzel bir sonbahar havasında şair, havuz başına uzanır gibi oturmuş, güneşleniyordu." -A. Kabaklı. 11. "Önem veya yönetim bakımından ileride olan, en önemli, en üstün" anlamlarında birleşik kelimeler yapan bir söz: Başbakan, başçavuş, başhekim, başkent, başöğretmen, başpehlivan, başrol, başsavcı. 12. Güreşte pehlivanların ayrıldıkları beş derecenin en yükseği: Başa güreşmek. 13. den. Deniz teknelerinde ön taraf.
baş
(II) is. esk. Çıban.
başkan
is. 1. Bir topluluğun, bir toplantının veya bir derneğin başında bulunan kimse, reis: "Yeni müsteşar, yarın daire başkanlarını olağanüstü toplantıya çağırmış." -A. Ümit. 2. Bazı ülkelerde devletin ve hükûmetin başı.
kafa
is. 1. İnsan başı, ser. 2. Hayvanlarda genellikle ağız, göz, burun, kulak vb. organların bulunduğu vücudun en ön bölümü. 3. Çocuk oyunlarında kullanılan zıpzıp taşının veya cevizin büyük boyu. 4. Mekanik bir bütünün parçası: Distribütör kafası. 5. mec. Kavrama ve anlama yeteneği, zekâ, zihin, bellek: "Kafasının faaliyetini fikirden ziyade işe vermiş." -Y. K. Beyatlı. 6. mec. Görüş ve inançların etkisi altında beliren düşünme ve yargılama yolu, zihniyet: "Kalbi ve kafasıyla daima yeni, daima genç kaldı." -Y. Z. Ortaç.
limonluk
is. 1. Sera: "Köşkün yanından kıvrılıp arkadaki limonluğa doğru yürüyorlardı." -M. Yesari. 2. Limon ağaçlarının bulunduğu yer, limon bahçesi: "Taksim gezisi öğleden sonra ılık bir limonluk gibidir." -B. Felek. 3. Üzerine kesilmiş limon bastırılıp sıkılan, ortası tümsek ve oluklu küçük araç. 4. mim. Merdiven, balkon vb. yerlerin kıyılarına çekilen, 20-30 cm yüksekliğindeki set, tavhane.
reis
is. 1. Başkan: "İstanbul'un belediye reisi olmak çok şerefli fakat hiç de heves edilecek bir şey değildir." -H. E. Adıvar. 2. Lider: "Haydutların reisiyle anlaşıp üç adamını bir ay süreyle kiraladı." -İ. O. Anar. 3. den. Küçük tekne kaptanı: "Üzgün gözlerle düşman reisine baktı." -N. Hikmet.

"Ser" için örnek kullanımlar

Şu anda dünyadaki en ünlü Koreli, ser verip sır vermiyor.
Currently, the world's most famous Korean, secret ser does not give.
Kaynak: haberturk.com
Maç öncesi kimselere ser verip sır vermeyen yöneticiler, oyuncularını salona girdiklerinde şoka soktu.
Persons before the match whether the secret ser do not administrators, players shocked when they enter the hall.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Milliyet yazarlarında Güngör Uras altın fiyatlarındaki ser geri çekilme sonrasında yatırımcı acil karar vermemesi konusunda uyardı.
Gungor Uras retreat in gold prices after the Milliyet journalist ser warned investors not decide an emergency.
Kaynak: finans.mynet.com
LG yeni çıkaracağı akıllı telefonu Optimus G Pro hakkında ser verip sır vermese de ürünün detayları yavaş yavaş sızmaya başladı.
I will raise a new smartphone LG Optimus Pro on the details of the product does not provide ser give slowly started to leak a secret.
Kaynak: mynet.com
Leonardo di ser Piero da Vinci. (It-Leonardo di ser Piero da Vinci. ogg | telaffuz (15 Nisan 1452 - 2 Mayıs 1519) Rönesans dönemi İtalyan
Kaynak: Leonardo da Vinci
G raphical U ser I nterface; GUI), bilgisayar larda işletilen komutlar ve bunların çıktıları yerine simgeler, pencereler, düğmeler ve
Kaynak: Grafiksel kullanıcı arayüzü
Lakâbı "Têyre ser mile qîz û bûkan"dır (Kızların ve gelinlerin omuzu üstündeki şahin). Ferzê muhtemelen 19. yüzyılın ikinci yarısında
Kaynak: Ferzê
RADIUS (R emote A uthentication D ial- i n U ser S ervice), Livingston Enterprise tarafından geliştirilmiş, daha sonra da IETF RFC 2865 ve
Kaynak: RADIUS
UDP saldırısı (UDP flood), UDP (U ser D ataGram P rotocol) protokolünü kullanarak yapılan bir DoS saldırısıdır. UDP'yi kullanan DoS
Kaynak: UDP Saldırısı

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.