Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

serbestleştirme ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

serbestleştirme anlamı İng. liberalization
1. Dışalım, dışsatım ve sermaye hareketleri üzerindeki her türlü kısıtlamanın kaldırılması veya azaltılması. 2. Ekonomide her türlü devlet müdahalesinin azaltılması veya Tamamen kaldırılması ile serbest piyasa düzeneği işleyişinin sağlanması.

Güncel Türkçe Sözlük

serbestleştirme anlamı
is. Serbestleştirmek işi.

"serbestleştirme" için örnek kullanımlar

Devlet, ekonomideki serbestleştirme ve rekabet üstünlüğü arayışlarının hukuksal altyapısını hazırlamakla yükümlüymüş.
State of the economy, liberalization and the search for competitive advantage yükümlüymüş to prepare the legal infrastructure.
Kaynak: haber.sol.org.tr
Elektrik enerjisi sektöründeki gelişmeler kayda değer olmakla birlikte, tam bir serbestleştirme sağlamak için gaz piyasasının işleyişinin de onu izlemesi gerekmektedir.
Remarkable advances in electric power sector, but to ensure complete liberalization obliged to follow it in the functioning of the gas market.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
Uluslararası ticaret i serbestleştirme çabalarını bir bölümünü oluşturan uluslararası birleşme ya da diğer ifadesiyle uluslararası ekonomik
Kaynak: Ekonomik entegrasyon
Bu süreçte ticari engeller kaldırılır, kamu kurum ve kuruluşları özelleştirilir ve de ticarette serbestleştirme yapılır. Bu süreç farklı
Kaynak: Geçiş ekonomisi
Ulusal Ekonomik Kalkınma Kurulu (NEDB) başkanı olarak Kaddafi rejiminde görev alarak özelleştirme ve serbestleştirme politikalarını teşvik etti.
Kaynak: Mahmud Cibril
Korumacı politikalardan uzaklaştırarak uluslararası ticareti serbestleştirme, Yani dış ticarette liberalizmi teşvik etme olarak
Kaynak: Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.