Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sohbet ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

sohbet anlamı
is. 1. Dostça, arkadaşça konuşarak hoş bir vakit geçirme, söyleşi, yârenlik, hasbihâl: "Biraz evvelki sükûtu şimdi hararetli bir sohbet takip ediyordu." -H. C. Yalçın. 2. ed. Söyleşi: "Tam fikir ve sanat sohbetlerine yakışan bir çerçeve içindeyiz." -A. Haşim.

Türkçe - İngilizce

sohbet anlamı
isim
1) chat
2) conversation
3) talk
4) chitchat
5) causerie
6) confabulation
7) gabfest
kısaltma
1) confab

sohbet eş anlamlısı

dostça
sf. 1. Dosta yakışır, dost gibi: "Gerçekten dostça bir sohbet oldu, epeyce uzun sürdü." -A. İlhan. 2. zf. (do'stça) Dosta yakışır biçimde, dostane: "Herkes içten görünüyor, hatta yıldızımın hiç barışmadığı insanlar bile dostça elimi sıkıyor, hatırımı soruyorlar." -A. Ümit.
hasbihâl
is. (hasbihâ:li) esk. Söyleşi, sohbet: "Dayıyla yeğen arasında o uzun, o bitmez tükenmez hasbihâllerin mevzusu neydi?" -Y. K. Karaosmanoğlu.
söyleşi
is. 1. Arkadaşça, dostça karşılıklı konuşma, hasbihâl, sohbet: "Rakısından mı, mezesinden mi yoksa söyleşilerin bal kıvamı kazanıp tatlı tatlı ağdalaşmasından mı, nedense." -A. İlhan. 2. Belli bir konuda alanla ilgili kişilerin katıldığı bilgilendirme toplantısı. 3. ed. Bir bilim veya sanat konusunu, konuşmayı andıran biçimde inceleyerek anlatan edebiyat türü, sohbet.
yârenlik
is. 1. Yakın arkadaşlık, muhabbet. 2. Ahbapça, dostça konuşma, söyleşme, sohbet: "Benim sormam hani yârenlik olsun, anlarsınız ya!" -M. Ş. Esendal.

"sohbet" için örnek kullanımlar

Leno, konuğuyla sohbet ederken gözlerini Berry'nin dekoltesinden alamadı.
Leno, Berry, revealing his eyes could not help konuğuyla while chatting.
Kaynak: aksam.com.tr
Özdemir de öğrencilere teknolojinin faydalarından bahsederek sohbet etti.
Özdemir chatted with students referring to the benefits of technology.
Kaynak: haberciniz.biz
Ayrıca bu özellik video sohbet sırasında da kullanılabilecek.
In addition, this feature can be used during video chat.
Kaynak: merhabahaber.com
Bakan Yıldırım ile boyacı arasındaki sohbet ise çevredekileri kahkaha boğdu.
Smothered laughter of the bystanders conversation between the Minister Yildirim and painter.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Sesli sohbet, internet üzerinde iletişim yöntemlerinden birisidir. Sesli iletişim Yahoo Messenger , MSN Messenger , Skype ve Facebook
Kaynak: Sesli sohbet
mIRC, sohbet programlarının atası olarak kabul edilebilecek, IRC sunucularına bağlanıp sohbet etmeyi sağlayan bir istemci programdır.
Kaynak: MIRC
Messenger, Yahoo firmasının çıkardığı sesli ve görüntülü sohbet imkânı da bulunan ücretsiz çevrimiçi anlık mesajlaşma yazılımıdır.
Kaynak: Yahoo! Messenger
Asıl metni oluşturan bölümde kırk tane sohbet vardır. Bu sohbetlerin her birinin sonunda, sohbette değinilen konu ile ilgili olarak destan
Kaynak: Hamse-i Atâyî
Alternatif, 1993'ten beri Sabahattin Önkibar tarafından sunulan sohbet programı. 1993 yılında TGRT 'de başladı. Sunucusu: Sabahattin
Kaynak: Alternatif
yüzyıldan bu yana eğlence hayatında erkek müşterilere şarkı, dans, sohbet ve oyunlar ile eşlik eden kadınlara verilen ad. Geyşa dünyası
Kaynak: Geyşa
Panel, forum ya da açık oturum bir konunun çeşitli yönlerden aydınlatılması için bir topluluk önünde, sohbet havasında tartışılmasıdır.
Kaynak: Açık oturum
iChat Mac OS X ile birlikten gelen, AIM , ICQ ve Jabber protokollerini destekleyen bir sohbet programıdır. Son sürümü olan iChat AV,
Kaynak: İChat
Omegle, kullanıcılarına üyelik gerektirmeksizin internet üzerinde yabancılarla sohbet etme olanağı tanıyan bir internet sitesidir.
Kaynak: Omegle
Empathy, metin, ses, video ve dosya aktarımını destekleyen ve farklı iletişim protokollerinde çalışabilen anında mesajlaşma , sohbet
Kaynak: Empathy
com aile sohbet ortamı b21 ARALIK'TA TAKVİM SONA ERMİYOR. Maya uygarlığının kullandığı takvimin Aralık 2012'de aniden sona ereceği ve bu
Kaynak: Seslislm
düşüncelerini fazla derinleştirmeden muhatabıyla konuşuyormuş hissini verecek bir üslûpla makale plânında yazdığı fikir yazısına sohbet (söyleşi) denir.
Kaynak: Söyleşi
Servis diğer Aim kullanıcıları ile sohbet etmenizi sağlamanın yanı sıra kullanıcılara dosya transferi yapma olanağı da sunmakta.
Kaynak: AOL Instant Messenger

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.