Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

aynasız ne demek?

 - 4 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

aynasız anlamı
(Kar.): Karagöz, Matiz ve Külhanbeyi tipleri tarafından "kötü" karşılığında kullanılan gölge oyunu argosu.

Güncel Türkçe Sözlük

aynasız anlamı
sf. 1. Aynası olmayan. 2. argo Hoşa gitmeyen, kötü, yakışıksız, çirkin, ters, biçimsiz: Amma da aynasız bir yermiş burası, beni hiç açmadı. 3. is. argo Polis.

Türkçe - İngilizce

aynasız anlamı
isim
1) cop
2) copper
3) pig
4) fuzz
5) flatfoot
6) bobby
7) shamus
8) peeler
9) rozzer
10) bluebottle
11) bull
12) flattie
13) wretch
14) the heat

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

aynasız anlamı
Biçimsiz, uygunsuz, fena, kötü, çirkin.

*Eğridir ve köyleri -Isparta ve köyleri
Çerçin -Burdur
Mevlütler *Acıpayam -Denizli
*Bandırma, *Edremit -Balıkesir
Fili *Biga -Çanakkale
-Samsun
*Bor -Niğde
Görmel, *Ermenek, *Karaman -Konya
-İçel

aynasız anlamı
1. Kabadayı. 2. Düşük karakterli, terbiyesiz.
aynasız anlamı
Uygunsuz, karaktersiz, kötü: O aynasıza kimse giz vemez.

Dereçine *Sultandağı Afyon

aynasız eş anlamlısı

biçimsiz
sf. 1. Kendine özgü bir biçimi olmayan, biçimi bozuk, şekilsiz. 2. Kötü, hoş olmayan, yakışıksız: "Ancak ansızın kız karşısına çıkınca sözüne bir biçimsiz yerinden başlamış oldu." -M. Ş. Esendal. 3. fiz. Kendine özgü billurlaşmış bir biçimi olmayan (madde), amorf. 4. zf. Yakışıksız olarak: "Küpeşteden bırakılan bir kalas gibi biçimsiz düştü." -S. F. Abasıyanık.
çirkin
sf. 1. Göze veya kulağa hoş gelmeyen, güzel karşıtı: "Kız öyle müstesna bir güzelliğe sahip olmamakla beraber çirkin de değildi." -H. R. Gürpınar. 2. Hoş olmayan, yakışık almayan (davranış veya söz): "Bu boş ve çirkin iddiayı bir kere de onun ağzından işitmek istedim." -Ö. Seyfettin. 3. Karanlık, dalavereli, şüpheli: "Dedikodular artmış, o da bu çirkin işler içinde kalmak istemediğinden çekilmiş." -M. Ş. Esendal.
kötü
sf. 1. İstenilen, beğenilen nitelikte olmayan, hoşa gitmeyen, fena, iyi karşıtı: "Hamakat, dalalet ve kötü niyetin bu kadarına söylenebilecek bir şey yoktur." -N. F. Kısakürek. 2. Zararlı, tehlikeli: Kötü adam. 3. Korku, endişe veren: "Yabancının bu kötü kastına yalnız azmimizle karşı koyduk." -R. E. Ünaydın. 4. Kaba ve kırıcı: "Kızına söylemedik kötü lakırtı bırakmamış." -M. Ş. Esendal. 5. Kişi veya toplum üzerinde olumsuz etkileri olan. 6. zf. Aşırı, çok: Kız, oğlana kötü tutuldu.
polis
is. 1. Şehirde kamu düzenini, huzur ve güvenliği sağlayan kuruluş, kolluk, zabıta. 2. Bu kuruluşta yer alan görevli, kollukçu: "İki gün sonra, polisler eve giderek annesini götürdüler." -H. E. Adıvar.
ters
(I) sf. 1. Gerekli olan duruma karşıt, zıt. 2. is. Bir şeyin içe gelen yanı, arkası: "Elinin tersiyle küçük bir tokat vurmuştu." -Ç. Altan. 3. is. Kesici bir aletin kesmeyen yanı: "Kollarına bıçağın tersiyle birkaç tane vurmuşlar." -M. Ş. Esendal. 4. mec. Uygun olmayan, elverişsiz, münasebetsiz: "Ters sözlerinle, fazilet iddialarınla beni hırpalama." -H. C. Yalçın. 5. mec. Gönül ve cesaret kırıcı, huysuz, sert: "Ters adamın işi de ters gider." -M. Ş. Esendal. 6. is. mec. Bir şeyin aksi, karşıtı: Anlattığının tersi anlaşılınca utandı.
ters
(II) is. Hayvan pisliği.

"aynasız" için örnek kullanımlar

Ottan, böcekten ilham alan 'serserice' şiirler yazan feminist bir aynasız Ali Bayram.
Weed, insect-inspired 'serserice' poems by Ali Bayram a feminist cop.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Aynasız fotoğraf makinesi NX1100 aşığın yetersiz olduğu ortamlarda harici flaş desteği de sunmaktadır.
NX1100 mirrorless camera also offers support for external flash in low lover.
Kaynak: haberciniz.biz
Her bir noktasında profesyonelliğin ön planda tutulduğu fotoğraf makinesi, aynasız kategorisinin en önemli seçeneklerinden biri.
Each point is kept at the forefront of professionalism camera, mirrorless category, the most important one of the options.
Kaynak: veteknoloji.com
Şirket aynasız fotoğraf makinesi modeli olan NX1000'nin yerine gelmesi beklenen ve NX1100 ismiyle gelen şimdi bir fotoğraf sızdırıldı.
The company is expected to take place NX1000'nin mirrorless camera model, which is now a photo leaked from the name and the NX1100.
Kaynak: haber.gazetevatan.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.