Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ayvaz ne demek?

 - 7 sözlük, 9 sonuç.

BSTS / Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü

ayvaz anlamı
Türk gölge oyununda Ermeni tipi.

BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü

ayvaz anlamı
Büyük konaklarda mutfak ve yemek hizmetlerinde çalıştırılan uşak.

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

ayvaz anlamı
(Kar.): Ermeni tipi; sonradan Karabet adını almıştır.

Güncel Türkçe Sözlük

ayvaz anlamı
is. hlk. 1. Koca, erkek, eş. 2. esk. Savaş gemilerinde çalışan cerrah yardımcısı. 3. tar. Büyük konaklarda mutfak ve yemek hizmetlerinde çalıştırılan uşak.

Kişi Adları Sözlüğü

Ayvaz anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
1. Koca, eş. 2. Güzel, yakışıklı. 3. Saçsız, kel. 4. Sağır. 5. Kaba. 6. Osmanlılar zamanında büyük konaklarda mutfak işlerini gören uşak.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

ayvaz anlamı
1. Koca, erkek eş. 2. Gemilerde hasta bakıcı.
ayvaz anlamı
Karşılık, bedel: Ayşenin bu işine ne verilse ayvaz değildir.

Eymir *Bozdoğan -Aydın
*Alucra, *Şebin Karahisar -Giresun
İrişli, Bayburt *Sarıkamış -Kars

ayvaz anlamı
1. Kör, bir gözü kör. 2. Güzel, yakışıklı. 3. Saçsız, kel. 4. Sağır. 5. Hoyrat, kaba.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Ayvaz anlamı
Denizli ili, Çardak ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

ayvaz eş anlamlısı

erkek
is. 1. İnsan, hayvan ve bitkilerin dişiyi dölleyecek cinsten olanı. 2. biy. Sperma oluşturan organizma. 3. Yetişkin adam, bay, kadın karşıtı: "Erkekler gelince buraya, karılar işte böyle kaçar." -O. C. Kaygılı. 4. Koca: Kadın erkeğini uğurladı. 5. sf. mec. Sözüne güvenilir, mert. 6. sf. Girintili ve çıkıntılı olarak bir çift oluşturan nesnelerden çıkıntılı olanı. 7. sf. Sert, kolay bükülmez: Erkek demir, erkek bakır.

is. 1. Birbirinin aynı olan veya birbirine çok benzeyen iki şeyden her biri, benzeri: "Çorabın öbür eşini yerden almak için sol ayağını uzatıyordun." -Ö. Seyfettin. 2. Karı kocadan her biri, hayat arkadaşı, refik, refika: "Kadın diye eşini bellemiş, dürüst, aile babası bir adamdır." -Z. Selimoğlu. 3. Birlikte yaşayan dişi ve erkek hayvandan her biri: Güvercin eşini arıyor. 4. İkişer kişilik gruplarla oynanan oyunlarda, ortak oynayan iki kişiden her birinin öbürüne göre durumu, partner: Briçte kuvvetli bir eş seçti. 5. hlk. Kuma, ortak. 6. hlk. Arkadaş. 7. hlk. Döl eşi.
koca
(I) is. Bir kadının evlenmiş olduğu erkek, eş, zevç: "Bütün kadınlar gibi aklınca bu yolla kocasını zevksizlikle suçluyordu." -A. Kutlu.
koca
(II) sf. 1. Büyük, geniş: "Uyandığım zaman koca bir karaltı vardı önümüzde." -A. Erhat. 2. Kocaman, iri: Koca kafa. 3. Yaşlı, ihtiyar, pir. 4. Yüksek. 5. mec. Büyük, ulu.

"ayvaz" için örnek kullanımlar

Köroğlu ayvaz birbirimize destek olup yaşamaya çalışıyoruz.
Koroglu ayvaz support each other and are trying to live.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu vurgulayan Ayvaz: ' Mardin'in şimdiye kadar takı ve tasımları ile gümüş il unvanı vardı.
Emphasizing the immune system is stronger than breastfed infants Ayvaz: 'the title of Mardin province had so far and silver jewelry and tasımları.
Kaynak: haber.stargazete.com
Ayrıca öncelikle Mardin Valisi Turhan AYVAZ olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürünün bu çirkefliğe hemen müdahale etmeleri Mardin halkı olarak bizleri memnun edecektir.
In addition, the first Mardin Governor Turhan AYVAZ Provincial Culture and Tourism Director of the right to intervene in this çirkefliğe would be glad to us as the people of Mardin.
Kaynak: timeturk.com
Ayvaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti.
Ayvaz message issued for International Women's Day March 8 every aspect of life, love, sacrifice, productivity and sensitivity of women, who represent the foundation stones of a peaceful and healthy society, he said.
Kaynak: haberler.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.