Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

azizlik ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

azizlik, -ği anlamı
is. 1. Aziz olma durumu. 2. mec. Muziplik: "Bunu evvela bir oyun, bu delişmen kızların bir azizliği sandılar." -R. N. Güntekin.

Türkçe - İngilizce

azizlik anlamı
isim
1) sainthood
2) saintliness
3) trick

azizlik eş anlamlısı

muziplik
is. Takılganlık, yaramazlık: "Hem gülüyor hem sık sık bana kaçamak bakışlarla bakıyor, muziplikle göz kırpıyor." -A. Ağaoğlu.

"azizlik" için örnek kullanımlar

Sabah saatlerinde Vatikan'da Otrantolu denizci askerlerin azizlik mertebesine yükseltilmesi törenine katılan Papa16.
Otrantolu sailor soldiers raising the Vatican beatification ceremony in the morning Papa16 involved.
Kaynak: medya73.com
Vatikan'da bu sabah katıldığı Otrantolu denizci askerlerin azizlik mertebesine yükseltilmesi töreninde görevinden ayrılma kararını Latince olarak açıklayan 85 yaşındaki Papa 16.
Otrantolu sailor soldiers participated in the Vatican this morning's decision to leave his position in Latin describing the beatification ceremony of raising the 85-year-old Pope 16
Kaynak: gundemkibris.com
Benedict, bu sabah Vatikan'da katıldığı Otrantolu denizciaskerlerin azizlik mertebesine yükseltilmesi töreninde Latince yaptığı açıklamada, "Kilise'nin iyiliği için bırakıyorum" dedi.
Benedict, the Vatican this morning, attended by raising the beatification ceremony of the Latin Otrantolu denizciaskerlerin said, "leave it for the good of the Church," he said.
Kaynak: cnnturk.com
Benediktus'un bu sabah Vatikan'da katıldığı Otrantolu denizci askerlerin azizlik mertebesine yükseltilmesi töreninde Latince yaptığı açıklamada, "Kilise'nin iyiliği için bırakıyorum" dedi.
Otrantolu sailor soldiers participated in the Vatican Benedict XVI this morning beatification ceremony of raising the Latin, said, "leave it for the good of the Church," he said.
Kaynak: internethaber.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.