Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

taraça ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

taraça anlamı Fr. terrasse
(coğrafya)

Güncel Türkçe Sözlük

taraça anlamı
is. 1. Teras: "Apartmanın çamaşır asılan bir de en üst taraça katı var." -H. Taner. 2. Toprak veya başka malzemeyle elde edilen, bir duvarla desteklenen yüksek düzlük: "Sofradan kalktık, köşkün önündeki taraçaya çıktık." -A. Gündüz. 3. coğ. Seki (I).

Türkçe - İngilizce

taraça anlamı
isim
1) gazebo
2) terrace
3) belvedere
4) porch
5) piazza
6) patio
7) platform

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

taraça anlamı İt..terrazza
1. Bir yapının damında çevresi, üstü açık yer, tahtaboş, teras:§ "Meliha ile Kenan dahi bu fırsattan bilistifade, suret-i mahsusada inşa edilmiş deniz hamamının taraçasına çıkmışlardı." -Ahmet Midhat Efendi, Eski Mektuplar, 17. § "Kılavuz ona yüksekte bir eski sarayın taraçasından Vezüv'ü gösterdi." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 27. § "Yanındakilerle çalgılı bahçelere, tanınmış otel taraçalarına giderdi." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar III, 14;"O salonun önündeki mermer taraçada bizlerle konuşan güler yüzlü, tatlı sözlü ve ağır başlı Amiral Dümenil'in bizlere söyleyeceği şu...." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar III, 151. § "Sirkeci'de, başka bir otelin taraçasındaymışım." -Adalet Ağaoğlu, Gece Hayatım, 56. 2. Toprak veya başka malzemeyle elde edilen, bir duvarla desteklenen yüksek düzlük. 3. Seki.

taraça eş anlamlısı

teras
is. 1. Bir yapının damında çevresi, üstü açık yer, ayazlık, taraça: "Ayrıca denize bakan bir de büyük terası vardı." -Ç. Altan. 2. Damın, genellikle çamaşır sermeye yarayan ve üstü çinko ile döşeli bulunan düz bölümü, tahtaboş. 3. coğ. Seki.

"taraça" için örnek kullanımlar

Akarsu terası veya taraça akarsuların veya akarsu vadilerinin yamaçlarında görülen; sahanlığa benzer teras lara verilen isimdir.
Kaynak: Akarsu terası
Gölün küçülmesi sonucunda beş basamaklı bir taraça ortaya çıkmıştır. Önceleri bütün çöküntü alanını dolduran gölün su düzeyi son zamanlarda
Kaynak: Chilwa Gölü
Bu ahşap bina taş temel üzerine kuruluydu ve iki katlıydı, fakat taraça ve üçgen çatısı ile bugünkü merkez binasına çok benziyordu.
Kaynak: Saint Joseph Fransız Lisesi
çöküntüler , Karadeniz gibi çanaklaşmalar ve deniz yüzeyindeki değişmelerle belirlenmiş yarımadanın kıyı kesimlerinde denize taraça lar oluşmuştur.
Kaynak: Kocaeli
Topoğrafyasıçok sert olmayan ama dik yamaçları bulunan köy Kızılyokuşun hemen bitiminde yeralan doğal taraça üzerinde yeralır.2.bir yamaç
Kaynak: Yukarıakören, Suşehri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.