Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tekzip ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tekzip, -bi anlamı
is. (tekzi:bi) Yalanlama: "Üçü de derhâl tekzip etti ve tekziplerinin başında tabii seksen yaşında olmadıklarını altını çizerek ilan ettiler." -H. E. Adıvar.

Türkçe - İngilizce

tekzip anlamı
isim
1) refutation
2) denial

tekzip eş anlamlısı

yalanlama
is. 1. Yalanlamak işi. 2. Söylenen, söylendiği iddia edilen bir sözün, yazılan bir yazının yorumunda yapılan yanlışlığı söz veya yazıyla düzeltme, tekzip: "Üç gün sonra, Vatan'ın birinci sayfasında bir yalanlama çıkmaz mı?" -Y. Z. Ortaç.

"tekzip" için örnek kullanımlar

Özdebir, bu kez de "Hisarcıklıoğlu'na yeniden başkan adaylığı için destek verdiği" yönünde ulusal ajanslarda geçen haberleri tekzip etmekle uğraştı.
Özdebir, at this time "support for the presidential nomination Hisarcıklıoğlu again that" contradict the national agencies struggled to ally the news.
Kaynak: sabah.com.tr
Bu haberlerde geçen olayların dava sonuçlarını neden takip etmedin, hemen hemen %99'u hekim lehine sonuçlanan o davaların sonuçlarını büyük medya sıkandalı diye neden tekzip etmedin.
Why did not you follow the news, the results of the events in this case, the outcome of litigation that resulted in almost 99% of physicians in favor of the big media sıkandalı why he did not contradict.
Kaynak: medimagazin.com.tr
beraber soydu Oradaydım (Sonradadan ODA TV'de Hikmet Çiçek ve Yaşar Ayaşlı tarafından tekzip edilen) belgeselinde olayı şöyle anlatmaktadır:
Kaynak: Aydın Çubukçu
Bölüm, 1950'lerin korku çizgi romanlarından etkilendi ve çocuklar için çok korkunç olabileceğini tekzip ederek başlamaktadır. Cadılar
Kaynak: Treehouse of Horror
"Basın Meslek İlkeleri"nden ödün vermeden yayın hayatına devam eden Ufuk Gazetesi, bu güne kadar mahkeme kararıyla bir adet tekzip yayınlamıştır.
Kaynak: Ufuk gazetesi
Edward'ın kendisi ise bu dedikoduları ta 1990'da boşa giden bir çabayla tekzip etti.- Kategori:1964 doğumlular Kategori:Mountbatten-Windsor
Kaynak: Edward Mountbatten-Windsor
nüshasında bu mektuplardan söz ederek uzun ve sert bir dille kaleme alınmış bir tekzip yayınlamış olmasına rağmen, gerçekler inkâr edilemez.
Kaynak: Sait Molla
1924'deki maliyetinin $24.000,00 olduğunu yazmıştırBu maliyetin gerçek olup olmadığı Enstitü tarafından ne doğrulanıp ne de tekzip edilmiştir.
Kaynak: Grande Jatte Adası'nda Bir Pazar Öğleden Sonrası
gerekçesiyle hakkında dava açılan Fatih Altaylı gazetedeki köşesinden bir tekzip yayınlamak zorunda kaldı Buna karşılık olarak Fatih Altaylı
Kaynak: Ekşi Sözlük
Uluslararası silah ticaretiyle uğraştığına dair dünya basınında çıkan haberler mahkemeler yoluyla tekzip edilmiştir. I. Leka'nın Leka Enver
Kaynak: Ahmet Zogu
mercilerince tespit edilmiş ve bu haberlerden dolayı mağduriyetimin yasal yollarla giderilmesi için şimdiye kadar 9 adet tekzip kararı verilmiştir.
Kaynak: Zahid Akman
Melkitler'in ilk kuramsal tekzip örneği Sinaylı Anastasius'tur. (d.c. 700 Tahrif tartışması ayrıca Bizans İmparatoru III. Leo'ya atfedilmiş
Kaynak: Tahrif
tekrarlayamayınca ve Berkeley laboratuvarı da kendisini tekrarlayamayınca bir tekzip yayımladılar Science dergisi de makaleyi geri çekip
Kaynak: Ununoktiyum
Bunun üzerine Feza Gazetecilik Avukatı imzalı tekzip Mehmet Yakup Yılmaz 'ın köşesinden yayınlanmıştır. 1 milyon Zaman: Zaman gazetesi, Bahar
Kaynak: Zaman (gazete)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.