Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

temerrüt ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

temerrüt, -dü anlamı
is. esk. 1. Dikkafalılık, kafa tutma, direnme. 2. ekon. ve huk. Ek faiz ödememe durumu. 3. ekon. ve huk. Herhangi bir sebebe dayanmaksızın borcu ödememekte direnme, direnim.

Türkçe - İngilizce

temerrüt anlamı
default

temerrüt eş anlamlısı

direnim
is. 1. Direnme işi, inat, taannüt. 2. ekon. ve huk. Temerrüt.

"temerrüt" için örnek kullanımlar

Altimo'nun avukatı ise faiz oranının temerrüt faizi olarak hesaplanması gerektiğini belirterek, "Temerrüde düşen Çukurova için faiz en az libor+yüzde 8 olmalı."
Default interest should be calculated as the interest rate Altimo'nun's lawyer, said: "The interest in default of Cukurova must be at least 8 percent of LIBOR +."
Kaynak: ekonomi.haber7.com
Altimo'nun avukatı ise faiz oranının temerrüt faizi olarak hesaplanması gerektiğini belirterek, "Temerrüte düşen Çukurova için faiz en az Libor+yüzde 8 olmalı" dedi.
Default interest should be calculated as the interest rate Altimo'nun's lawyer, said: "Çukurova falling interest for default must be at least 8 percent of Libor +," he said.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
Mahkemede, Çukurova Holding'in avukatları, Altimo'ya olan borcun geri ödenmesinde libor + yüzde 1 faiz işletilmesini, Altimo'nun avukatları ise temerrüt faizi uygulanmasını istedi.
In court, lawyers Cukurova Holding, Altimo'ya libor + 1 percent of the loan repayment rate operation, Altimo'nun's lawyers asked for the application of default interest.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Düşük bir derecelendirme, borç alanın borcunu ödememe (temerrüt ) riskinin yüksek olduğu anlamına gelir, bu durum, faiz oranı nın yüksek
Kaynak: Kredi derecelendirmesi
Mahkeme 400 trilyon liralık temerrüt faizi isteğini fazla buldu. Kaynakça : Ayrıca Bakınız : Selanik Bankası Uluslararası Endüstri ve Ticaret
Kaynak: İnterbank
maddede ipotek kapsamına dahil olduğu kabul edilen takip giderleri ve sözleşme (akdi) ve temerrüt faiz lerini de güvence altına
Kaynak: Tutu (ekonomi)
Mahkeme 400 trilyon liralık temerrüt faizi isteğini fazla buldu. Etibank'ın Cavit Çağlar'a satılması: Atatürk 'ün talimatıyla 1935 senesinde
Kaynak: Cavit Çağlar

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.