Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tik ne demek?

 - 6 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / İç Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

tik anlamı İng. tic
Distemperin sinirsel formunda görüldüğü gibi yerel kas kasılmaları olup sık sık istem dışı klonik veya tonik kasılmalar.

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

tik anlamı İng. tic
Herhangi bir kas kümesinin istenç dışında hareket etmesi.

Güncel Türkçe Sözlük

tik anlamı
is. tıp 1. Herhangi bir kas kümesinin irade dışı hareketi: "Abdi Bey, sol gözünde beliren bir tikle, yay gibi gergin ve mosmor dudakları titreyerek onları seyretti." -A. İlhan. 2. Alışkanlıkla sık sık tekrarlanan gülünç, sıkıcı söz, el, kol, yüz hareketi veya bir davranış biçimi: "Güldükten sonra hemen öksürmesinin de ilk önce sandığım gibi hastalık değil, bir nevi tik olduğu anlaşılıyordu." -R. N. Güntekin.

Türkçe - İngilizce

tik anlamı
isim
1) tic
2) twitch

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

tik anlamı Fr.tic
1. Herhangi bir kas kümesinin irade dışı hareketi:§ "Muhtelif ‘tik'lerinden birini yaptı." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 102. § "Yaygın deyimle stres olmanın sonucu tike yakalanmanın romanı" -Adalet Ağaoğlu, Başka Karşılaşmalar, 115. 2. Alışkanlıkla sık sık tekrarlanan gülünç, sıkıcı söz, el, kol, yüz hareketi veya bir davranış biçimi:§ "Zaten Sait Faik'in dünyaya bakışını benimsediğimiz anda... herhangi bir vakanın olmasıyla olmaması arasındaki farka omuz silkme itiyadı şahsiyetimizin köküne bağlı bir tik olmaya başlar." -Peyami Safa, Yazarlar-Sanatçılar-Meşhurlar, 36. § "Avukatın garip tiki vardı." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 47.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

tik anlamı
Dik.

Kaptanpaşa köyleri *Çayeli -Rize

tik anlamı
Tepe

Arpaçay - Kars

"tik" için örnek kullanımlar

Türkiye saati ile bugün saat 18:00'i işaret eden geri sayımın yanında "Tik, tak, tablet zamanı!"
Turkey time today at 18:00 i countdown pointing next to the "Tick, tock, tablet time!"
Kaynak: teknokulis.com
Osman Köksal da Türkiye bugün çok iyi bir noktada olduğunu, TİK'nın Adriyatik'ten Çin'e kadar faaliyetler yaptığına değindi.
Today, Turkey is also a very good point Osman Koksal, TIC's talked about doing activities in the Adriatic to China.
Kaynak: haberler.com
Tourette sendromu, aynı şekilde tekrar tekrar meydana gelen istemsiz, hızlı, ani hareketler veya sesler içeren tik lerle karakterize edilen
Kaynak: Tourette sendromu
Lamiales, çok yıllık, aroma tik kokulu, hermafrodit çiçek li bitkiler takım ıdır. Familyalar : Ayıpençesigiller (Acanthaceae)
Kaynak: Lamiales
Dramaturji drama tik kompozisyon ve dramanın temel elementlerinin sahnede sunumudur. Bazı oyun yazarları (dramatistler) bir drama
Kaynak: Dramaturji
haftanın sonuna kadar geçen döneme embriyo tik dönem denirken bundan sonrasına ve doğuma kadar olan döneme de fetal dönem denmektedir.
Kaynak: Gebelik
ve davranışlarının aldığı, cinsiyet yetilerinin kazanıldığı, bireyin erişkin rolüne psikoloji k ve soma tik olarak hazırlandığı dönemdir.
Kaynak: Ergenlik dönemi
türü.Lirik , epik ve drama tik türleri olan oratoryonun motet 'le çile ile (paston), kantat ve kimi zaman da opera yla yakınlığı vardır.
Kaynak: Oratoryo

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.