Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tomar ne demek?

 - 4 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Kitaplıkbilim Terimleri Sözlüğü

tomar anlamı İng. scroll
Üzeri yazılı papirüs, paşömen ya da kâğıtların, genellikle bir sopaya sarılmasından oluşan kitap.

Güncel Türkçe Sözlük

tomar anlamı
is. 1. Dürülerek boru biçimi verilmiş deriler veya kâğıtlar. 2. ask. Topun içini silmekte kullanılan, ucu fırçalı çubuk.

Türkçe - İngilizce

tomar anlamı
isim
1) scroll
2) wad
3) roll
4) bundle
5) web
6) sheaf
7) coil

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

tomar anlamı
Yastık ya da minder üzerine gerilen kalın kumaş.

*Mustafakemalpaşa- Bursa

tomar anlamı
Kaba, parlak tüylü köpek.

-Bolu.

tomar anlamı
Emmebasma tulumba gövdesi.

-Amasya

tomar anlamı
Bir tuTam

Ordu

tomar eş anlamlısı

kâğıt
is. 1. Hamur durumuna getirilmiş türlü bitkisel maddelerden yapılan, yazı yazmaya, baskı yapmaya, bir şey sarmaya yarayan kuru, ince yaprak: Yazı kâğıdı. Duvar kâğıdı. Sigara kâğıdı. 2. sf. Bu yapraktan yapılmış: "Gece hafif rüzgârlarla sallanan kâğıt fenerlerin aydınlığında dans edilir." -A. Haşim. 3. Yazılı kâğıt yaprağı, pusula, tezkere: "Belediye kâtibine bir kâğıt götürmüştü, dönerken kasabın çırağına rast geldi." -M. Ş. Esendal. 4. Yazılı sınav kâğıdı. 5. İskambil kâğıdı. 6. Belge ve doküman: "... hâkim kararı olmadıkça ... kimsenin üstü, özel kâğıtları ve eşyası aranamaz." -Anayasa. 7. Menkul kıymetler borsasında işlem gören tahvil, hisse senedi gibi mali değeri olan senet. 8. Menkul kıymetler. 9. hlk. Kâğıt para: "Kalkıp cevabını veriyor; bilirse ne âlâ, beş bin kâğıdı cepledi demektir." -A. İlhan.
küme
is. 1. Tümsek biçimindeki yığın. 2. Birbirine benzer veya aynı cinsten olan şeylerin oluşturduğu bütün, takım, öbek, grup: "Tarla kuşları Mustafa'nın sabanı altından yeni kurtulmuş olan kaba çığır üzerine kümeyle konarak buldukları tohumlara gaga çalmakta idiler." -N. Nâzım. 3. Tomar. 4. eğt. Bir sınıfta öğrencilerin, belli bir eğitim ve öğretim amacıyla bir süre için oluşturdukları takım veya öbek. 5. sp. Takımların durum ve nitelikleri göz önünde bulundurularak belli sayıdaki takımdan oluşturulan topluluk, lig. 6. sp. Koşularda, kendiliğinden oluşan yarışçı gruplarının her biri.
yığın
is. 1. Bir şeyin yığılmasıyla oluşturulan küme, tepe: "Ben de bu hudutsuz yığında bir kum tanesiyim." -N. F. Kısakürek. 2. Birçok kimsenin veya nesnenin bir araya gelmesiyle oluşan kalabalık, küme, kitle, kütle.

"tomar" için örnek kullanımlar

Beş megilot veya Beş tomar (חמש מגילות, Hameş megilot), Tanah 'ın üçüncü ana bölümü olan Ketuvim 'in içinde bulunur. Bu beş tomar, Ezgiler
Kaynak: Beş megilot

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.