Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

trampa ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

trampa anlamı
is. (tra'mpa) Değişim.

Türkçe - İngilizce

trampa anlamı
isim
1) exchange
2) barter
3) swap
4) truck
5) swop

trampa eş anlamlısı

değişim
is. 1. Bir zaman dilimi içindeki değişikliklerin bütünü: "Bu müsamere günündeki selamlama süresince bedenimde bir değişim olmuştu." -A. Ağaoğlu. 2. Para aracılığı olmaksızın, bir nesnenin dolaysız olarak bir başka nesne ile değiştirilmesi, değiş, değişme, değiş tokuş, takas, mübadele, trampa, trok. 3. biy. Yeni döllerin atalarına tıpatıp benzememesini sağlayan özelliklerin tümü, varyasyon. 4. den. Rüzgârın yön değiştirmesi. 5. mat. Bir niceliğin birbirinden ayrı değerler alması veya böyle iki değer arasındaki ayrım.

"trampa" için örnek kullanımlar

Düzenlemeyle Hazine ile tüzel kişilere ait taşınmazların trampa edilmesi de planlanıyor.
Arrangement with the Treasury real property owned by legal persons are also planned to be swapped out.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Sizlerin her zaman gündem getirdiği eski Hayali Garajı trampa şeklinde değiştirilecek ve buradaki sıkıntı ortadan kalkmış olacak.
You guys are always brought to the agenda in the form of barter replaced the old dream garage and difficulties will be resolved here.
Kaynak: e-haberajansi.com
Ülkeler ithalat ve ihracatlarını trampa veya anlaşma hesapları aracılığıyla yaparak, hem dış ticaretlerini kontrol etmek hem de güçlü paralarla alışverişi devreden çıkarmak istiyorlar.
Countries through the accounts of import and export, barter, or by agreement, and to control the external trade with money exchange as well as a strong want to deactivate.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Benzer biçimde, araya para konulmaksızın yapılan trampa ve anlaşma hesapları üzerinden yapılan alışverişler de 'hard currency'lerin dünya ticaret hayatından çıkarılması isteğine bağlı olarak gerçekleştiriliyor.
Similarly, the swap meet and deal with money konulmaksızın purchases made ​​through accounts in the 'hard currency'lerin life of world trade is carried out at the discretion of the removal.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Filmlerinden Bazıları : La Mano en la trampa (1961) L'eclisse (1962) Fra Diavolo (1962) El conde Sandorf (1963) El diablo también llora
Kaynak: Francisco Rabal
Ayrıca Cabral ve PAIGC özellikle köylülerin ürünlerini koloni yönetiminin verdiği fiyatın üstünde satabildiği bir trampa pazarı oluşturur
Kaynak: Amilcar Cabral
Imece usulu calisma,trampa denilen degis-tokus sistemine bagli alis veris. Konak alma denilen dugun sahibinin yukunu paylasmaya yonelik
Kaynak: İhsaniye, Geyve
Necati isimli şahıs tarafından işletilmekte olan bakkaldan buğday ve yumurta gibi mal karşılığı (trampa ) alışveriş yapma imkanı
Kaynak: Güvem, Kütahya
böğürtlen, alıç ve ahlatları bizim köye getirirler, kabakla trampa ederek (karşılıklı değiştirmek, parasız alışveriş etmek) köylerine dönerlerdi.
Kaynak: Çoğullu, Gerede
1631 yılına kadar ekonomik kriz yüzünden ticaret trampa usulüne göre sürecek, hükümet ise kolonilerden vergi toplamakta yetersiz
Kaynak: İspanyol İmparatorluğu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.