Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

trematodlar ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

trematodlar anlamı İng. flukes Lat.Trematodes Alm. Lochwürmer Fr.trématodes
(Yun. trematodes: delik; eidos: şeklinde) İlkel solucanlar (Scolecida) dalının, yassı solucanlar (Platyhelminthes) sınıfından, vücutları ince ve kutikula ile örtülü, ergin evrede asalak olarak yaşayan, çekmenleri bulunan, anüsleri olmayan fakat sindirim kanalları iyi gelişmiş türleri olan bir takım. Karaciğer kelebeği (Distomum) ve şistozomum (Schistosomum) cinsleri iyi bilinir.

BSTS / Parazitoloji Terimleri Sözlüğü

trematodlar anlamı İng. trematodes,flukes
Yassı solucanlar şubesinde Monogenea, Aspidogastrea ve Digenea olmak üzere üç alt sınıfı içeren paraziter kelebeklerin bir sınıfı. İnsanlarda ve hayvanlardaki türler Digenea alt sınıfında bulunurlar. Bu canlılar iç parazittir ve yaşam sikluslarını Tamamlamak için en az iki konağa gereksinim duyarlar.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

trematodlar anlamı İng. flukes Alm. Lochwürmer Fr. trématodes Yun.tremato, eidos
(Trematodes), (Yun. tremato- = delik, Yun. eidos = biçim): Çokgözeli hayvanlardan ilkel-kurtlar (Scolecida) dalının yassıkurtlar (Plathelminthes) sınıfına (bakınız») giren bir takımı. Vücutları ince bir kutikula ile örtülüdür. Ergin evrede tüm olarak asılak yaşarlar ve çekmenleri vardır. Anüsleri yoktur, fakat sindirim kanalları iyi gelişmiştir. Karaciğer kelebeği (Distomun), şistozomum (Schistosomum) iyi bilinen cinsidirler (bakınız»).

"trematodlar" için örnek kullanımlar

Endoparazitler arasında Plasmodium relictum (genellikle gökdoğanda kuş sıtmasına neden olmaz), Strigeidae trematodlar , Serratospiculum
Kaynak: Bayağı doğan
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.