Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tutacak ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tutacak, -ğı anlamı
is. Sıcak mutfak araçlarını tutmakta kullanılan, birbirine şeritle bağlı bez çifti, tutaç, tutak.

Türkçe - İngilizce

tutacak anlamı
isim
1) handle
2) holder
3) handhold
4) handgrip
5) grab handle

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

tutacak anlamı
Maşa biçiminde bir çeşit araç.

Mengen *Gerede -Bolu

tutacak anlamı
< dutacak Sıcak tencereyi tutmaya yarayan bez

tutacak eş anlamlısı

tutaç
is. 1. Laboratuvar maşası. 2. Tutacak.
Tutak
öz. is. (tu'tağı) Ağrı iline bağlı ilçelerden biri.
tutak
is. 1. Bir şeyin tutulacak yeri: Saban tutağı. Bıçak tutağı. Kılıç tutağı. Tüfek tutağı. 2. Tutacak. 3. Kabza. 4. Maşa, kerpeten vb. araçların tutmaya yarayan kanatlarından her biri. 5. Rehine.

"tutacak" için örnek kullanımlar

''Günümüze ışık tutuyor, inşallah yarınımıza da ışık tutacak.
Sheds light on the'' Today, I hope to shed light on the tomorrow of.
Kaynak: haber7.com
Ama yine de yabancı oyuncuları tutacak kadar ödeme yapabiliyorlar.
But still paying foreign players are able to hold.
Kaynak: bbc.co.uk
Kısaca Windows RT tutmadı ve bu şekilde de pek tutacak gibi gözükmüyor.
RT did not work as much as the Windows and does not seem to hold.
Kaynak: shiftdelete.net
Kim bilir belki de 3 farklı takımla o kupanın kulpundan tutacak.
Who knows, maybe it will keep three different teams handle the trophy.
Kaynak: dha.com.tr
İmsak Ramazan ayında oruç tutacak Müslüman ların sahur sonrasında sabah ezanı ile birlikte başlayan yeme ve içmeyi bırakma anlarıdır.
Kaynak: İmsak
göstermese de hattatların Kur'an'ı ezberlemek için geliştirdikleri berkenar mushaf düzeninde bir cüz 20 sayfa tutacak şekilde ayarlanmıştır.
Kaynak: Cüz
ucundaki kolları açmaya ve düğüm çözmeye yarayan, ayrıca geçici bir tutacak olarak da kullanılabilen, kama şekilli bir denizci aracıdır.
Kaynak: Kavela
Pistillerin stigması polenleri tutacak şekilde papiller yapıdadır, bazen parçalı da olur. Stilus stigma ile ovaryum arasında yer alır.
Kaynak: Dişi organ
Arkasında tutacak sapı bulunur. Müzik eğitimi için ideal bir çalgı dır. Melodika genelde ilköğretim okullarında eğitim amaçlı olarak müzik
Kaynak: Melodika
Arabulucu, kendisine başvuran tarafların arasındaki uyuşmazlıkları onları masada tutacak yöntemler kullanarak çözmelerine yardımcı olur.
Kaynak: Arabulucu
Kilyos'da, köyün tarihine ışık tutacak tarihi eserler bulunmaktadır. Kilyos kalesi, üç adet su terazisi, iki adet taş iskelesi, kayıkhane
Kaynak: Kilyos
Helleborus çiçek leri 5 yapraklıdır ve küçük fincanımsı göbeğin etrafını çevrelerler ve nektar tutacak şekilde değişime uğramışlardır.
Kaynak: Helleborus
Bu tabloda her personelin bölümünü tutacak olalım. Eğer tablomuz. PERSONEL (PERSONEL_NO, PERSONEL_ADI, BOLUM_ADI) şeklinde bir yapıda olsaydı
Kaynak: Veri tutarlılığı
Onay beklemekte olan Lizbon Antlaşması spor oyunlarına, bu sektörü Avrupa Birliği'nin ekonomi kurallarından muaf tutacak özel bir statü
Kaynak: Avrupa Birliği'nde spor
hızlıdır, bu durum programın barındırdığı buyrukların işlemciyi sürekli çalışır konumda tutacak kadar hızlı okunamaması anlamına gelmektedir.
Kaynak: Buyruk ön yüklemesi
Efsaneye göre Balkan Dağları nda yaşayan bir adamın sağdığı sütü tutacak kadar tası yokmus. O da koyununun midesinden bir torba yapmıs ve
Kaynak: Lactobacillus bulgaricus
Ahnentafel, soybilimde bir kişinin soyunu az yer tutacak şekilde, bir aile ağacı kullanmadan göstermeye yarayan bir yöntemdir.
Kaynak: Ahnentafel
Program yerel kalkınmayı ön planda tutacak stratejiler geliştirerek bölgenin azgelişmişlik durumunu ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.
Kaynak: Doğu Anadolu Kalkınma Programı
Tırmanışı sırasında kürk bir şapka, sıcak tutacak bir pelerin, spor bir pantolon ve üzerine jupon ile etek ve hafif ayakkabılar giymişti.
Kaynak: Henriette d'Angeville
Kazılar sırasında bulunan ve Alanya Müzesi'nde sergilenen bir askere ait diploma, geçmişteki yaşama ışık tutacak niteliktedir.
Kaynak: Laertes
iklim şartları gereği yapı malzemesi olarak topraktan yapılmış kerpiç kullanıldığı için tarihe ışık tutacak herhangi bir tarihi eseri
Kaynak: Büyükbey, Kahta
İBB Trafik Radyo İstanbul trafiğinin nabzını tutacak, çözümler üretecek, sürücülere daha rahat yolculuk yapabilmeleri için alternatifler
Kaynak: İBB Trafik Radyo
ayakta tuttugum gibi, ahir zamanda dîni ayakta tutacak, önceden zulümde olan dünyayı adaletle dolduracak olan birini (Mehdi'yi) gönderecektir.”
Kaynak: İmam Mehdi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.