Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bakaç ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

bakaç anlamı İng. 1. fin- der, viewfinder, focusing tube, optical viewfinder, 2. electronic viewfinder, monitor finder (viewfinder Osm. 1. vizör, 2. vizör, elektronik vizör Alm.1. Sucher, Bild
Sinem. 1. Alıcıya bağlı ya da alıcıdan ayrı olarak kullanılan, belirli bir merceğe göre görünçlüğün nasıl göründüğünü anlamaya yarayan, değişir odaklı bir mercek dizgesi. TV. 2. Televizyon alıcısında yer alan ve alıcı yönetmeninin görünçlüğü, alıcı merceğinin kapsadığı biçimde görmesini sağlayan mercek dizgesi. (Sinema alıcılarının optik yapıdaki bakacına karşılık televizyon alıcılarının bakaçları elektronik yapıdadır ve gerçekte ufak bir almaç ya da bir denetliktir).

BSTS / Uygulayım Terimleri Sözlüğü

bakaç anlamı İng. viewfinder, finder Osm. vizör Fr. viseur
sinema: Alıcıya bağlı ya da ayrı olarak, belirli bir merceğe göre sahnenin nasıl göründüğünü anlamaya yarayan değişir odaklı mercek dizgesi.

Güncel Türkçe Sözlük

bakaç, -cı anlamı
is. 1. fiz. Dürbün. 2. Vizör.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

bakaç anlamı
Dürbün.

Pürez *Kadınhanı -Konya

bakaç eş anlamlısı

dürbün
is. fiz. 1. Uzaktaki cisimlerin görüntülerini büyütmeye veya yaklaştırmaya yarayan, objektif ve oküler adlı iki mercekten oluşan optik alet, bakaç. 2. Gözetleme deliği.
vizör
is. Kamera, fotoğraf makinesi ve dürbünde bulunan, görüntüyü tam sınırlarıyla kesmeden veya taşırmadan alabilmeyi sağlayan düzenek, bakaç.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.