Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

vagon ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

vagon anlamı
is. Yük ve yolcu taşımakta kullanılan, lokomotifin çektiği demir yolu aracı: "Protokole filan sığmamasına rağmen dönüşte beni tekrar vagonuna çağırttı." -A. Kabaklı.

Türkçe - İngilizce

vagon anlamı
isim
1) car
2) carriage

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

vagon anlamı Fr.wagon
Yük ve yolcu taşımakta kullanılan, lokomotifin çektiği demir yolu arabası: § "Behçet Bey güya tavr-ı takibinden kimseye renk vermemek için hanımından evvel tramvay vagonuna girmeye lüzum gördü." -Ahmet Midhat Efendi, V, 321. § "Seyahat vagonundan sonra hemen bir marşandizin gelmesi gibi şaşırtıcı bir çabuklukla işe geçti." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 65. § "İki vagon lazım Orhan Bey'ciğim." -Peyami Safa, Canan, 63. § "Sevgilinin vagon penceresinde duran yüzünde kederin açtığı oyukları, düşünün bir!" -Adalet Ağaoğlu, Ruh Üşümesi, 31. § "Buz gibi vagonda, gözlerimiz acıya acıya, çenelerimiz paltolarımızın yakasına sokula sokula..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Diyorlar Ki, 33. § "Kocasını, Yenice'deki vagonda gazete resimlerine bakıyor görürdü." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 14. § "Vagonlarda yer bulmak için günlerce yağmur altında, karlar içinde kaldık." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri II, 117. § "… köprünün üstünde uzun arada birinci mevki tramvay vagonlarından aks eden kırmızı renkli parıltılı bir hat meydana getiriyordu." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 429. § "Tam vagonun basamaklarına ayağıma atarken yanıma birkaç kişi sakladı." -Necip Fazıl Kısakürek, Cinnet Mustatili, 104. § "Pamuğu, tütünü vagona yükleyin, lambayla kumaşı vagondan indirin, orada ceplerinizi doldurun." -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 59. § "Vagonun pencerelerinde, çizik çizik kıvılcımlar." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 472.

"vagon" için örnek kullanımlar

Araç gerektiğinde vagon çekici olarak da hizmet veriyor.
Need a vehicle serves as an attractive wagon.
Kaynak: ekonomi.bugun.com.tr
Hem demiryolunda hem de karada gidebilen araç, 180 ton ağırlığında vagon çekebilme özelliğine de sahip.
Both railway vehicle that can go on land as well, with the ability to capture up to 180 tons of heavy wagons.
Kaynak: iha.com.tr
Rayların bitiminde üzerine sarkan ağaç dalları altında adeta kaybolmuş bir vinç ve tekerleri demirlere kaynamış bir vagon.
At the end of the rails on a crane hanging from the tree branches and almost lost under the wheels of a wagon irons welded.
Kaynak: turizmhaberleri.com
Türker, vagon ve vagon taşımacılığını özel sektörün yaptığını dile getirerek, özel sektörün kendi vagonlarını hareket ettirebilmeleri için bu tip araçlara sahip olduğunu söyledi.
Turker, wagons and wagon transport by expressing what the private sector, the private sector of this type have the tools to help move their wagons, he said.
Kaynak: internethaber.com
Lokomotif, raylar üstünde bir wikt:vagon | vagon dizisini çekmede kullanılan buhar la ya da bir motor la çalışan makine dir.
Kaynak: Lokomotif
Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi, bilinen ismiyle TÜVASAŞ, Adapazarı merkezli vagon üreticisidir. TÜVASAŞ TCDD raylı sistem
Kaynak: Tüvasaş
Tren, raylar üzerinde bir ya da birkaç lokomotif tarafından çekilen veya itilen ve vagon lardan oluşan ulaşım aracı. Tren, dünyada ilk kez
Kaynak: Tren
Pulman : Pullman Şirketi tarafından demiryolu taşımacılığında kullanılan vagon türü. tarafından 1867 yılında kurulan vagon üretimiyle ilgilenen kurum
Kaynak: Pulman
Toyota bB, Toyota Motor Corporation tarafından üretilen vagon tipi araçtır. Subaru Dex modelinin tasarımına benzemektedir.
Kaynak: Toyota bB
demiryolu taşıma ihtiyacını karşılayan şirketin geliştirdiği vagon tasarımı günümüzde hala şirketin ismi olan pulman adıyla anılmaktadır.
Kaynak: Pullman Şirketi
TÜVASAŞ - ( Türkiye Vagon Sanayi, Adapazarı ) - Yolcu vagon üretimi yapılmaktadır. TÜDEMSAŞ - ( Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi,
Kaynak: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları
Bu tramvaylar küçük, tekli vagon tasarımı (vagon govdesine kendi etrafında dönmeyecek şekilde sabitlenmiş iki aks olarak) ve daha geniş
Kaynak: Nostaljik tramvay
Aksı halde, yanı bir gönderene ait malın vagon doldurmaması (Less Than Full Load)durumunda demiryolu idaresi hamule senedi vermez.
Kaynak: Hamule Senedi
Russisch-Baltischen Waggonfabrik; Rus.: Русско-Балтийский вагонный завод, RBVZ) - Rus otomobil markası, Rus-Baltik vagon fabrikasında üretilirdi.
Kaynak: Russo-Balt
Bir set standard olarak 6 araç'dan (vagon) oluşur. Ancak istendiğinde 2 araç daha takılabilecek bir modüler yapısı vardır. Ayrıca 2 set
Kaynak: TCDD HT65000
Lokomotif (Fransızca : locomotif) , raylar üstünde bir vagon dizisini çekmede kullanılan buharla ya da bir motorla çalışan makinedir
Kaynak: Taşıt

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.