Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

varış ne demek?

 - 5 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Atletizm Terimleri Sözlüğü

varış anlamı İng. Finish Alm. Ziel Fr. Arrivée
Yürüyüşçü ya da koşucunun, gövdesinin herhangi bir kesimi ile varış çizgisini geçmesi.

BSTS / Çiftteker Terimleri Sözlüğü

varış anlamı Fr. arrivée
Çifteker ön tekerleğinin, varış çizgisi üstüne dikildiği tasarlanan düzeye değmesiyle yarışın sonuçlanması.

Güncel Türkçe Sözlük

varış anlamı
is. 1. Varma işi. 2. mec. Çabuk kavrayış, anlayış, güçlü seziş, irfan. 3. sp. Bir yarışın son bulduğu yer, finiş.

Türkçe - İngilizce

varış anlamı
isim
1) arrival
2) coming

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

varış anlamı
Alçak duvar.

Çay -Amasya
-Trabzon ilçe ve köyleri

varış anlamı
Davranış: Gelişine varışım, tarhanana bulgur aşım.

*Bor -Niğde

varış eş anlamlısı

anlayış
is. 1. Anlama işi, telakki: "Ama doğrusu Hugo'yu artık uzun uzun okuyamıyoruz, onun şiiri, şiir anlayışı bizden çok uzaklaştı." -N. Ataç. 2. Bir toplum veya topluluktaki bireylerde görüş ve inanış etmenlerinin etkisiyle beliren düşünme yolu, düşünüş biçimi, zihniyet, mantalite. 3. Anlama yeteneği, feraset, izan, zekâ. 4. Hoş görme, hâlden anlama. 5. Benzerlerinden ayıran özellik, konsept.
finiş
is. 1. Bitme. 2. sp. Varış.
irfan
is. (irfa:nı) 1. Bilme, anlama, sezme: "Zira onun irfan seviyesi hakkında malumatım pek azdır." -R. H. Karay. 2. Gerçeğe ulaştırıcı güçlü seziş, varış, varışlılık. 3. mec. Kültür: "En büyük emelim, maarif vekili olarak yurdumun irfanını yükseltmektir." -Atatürk.

"varış" için örnek kullanımlar

Google Haritalar sadece yol tarifi yapmakla kalmaz, varış süresini de hesaplar.
Google Maps directions to perform, but also calculates time of arrival.
Kaynak: stargundem.com
Yorgunluğun etkisiyle varış noktasında yere yığılan bazı öğrenciler ise öğretmenlerinin yardımıyla ayağa kalkabildi.
Fatigue due to cluttering the floor at the destination with the help of some students, the teachers could wake up.
Kaynak: trtspor.com.tr
Ücret hesaplama ekranında başlangıç ve varış noktalarını seçerek yolculuğa çıkmadan önce tüm detayları görebilirsiniz.
Fee calculation screen by selecting the starting and destination points, you can see all the details before traveling.
Kaynak: haberciniz.biz
Zorlu parkuru başarı ile tamamlayan sporcular, varış noktasında ağlara takılan telsizlerle başlama noktasındaki antrenörleri ile görüştü.
Upon successful completion of a challenging track athletes, coaches met with the point of beginning radios installed at the destination networks.
Kaynak: habergazete.com
üzerine, alıcı adresiyle birlikte varış yerinin önüne, göndericiler tarafından yazılan rakam ya da rakam-harf karışımından oluşan işaretlerdir.
Kaynak: Posta kodu
Delivered Ex Ship ) ( DES ) Varış limanında güvertede teslim. işlemde, DES ifadesinden sonra ilgili varış limanının da belirtilmiş olması gerekir.
Kaynak: Delivered Ex Ship
Advent (Latince : Adventus „varış“, veya Advenit „o geliyor“), Hıristiyanlık 'ta İsa 'nın doğumunun beklendiği dönem. Katolik lik ve
Kaynak: Advent
Uçuş planında uçak modeli, ID kodu, rengi, yolcu sayısı, kalkış ve varış meydanı, rotası, tahmini varış zamanı gibi pek çok hane bulunur.
Kaynak: Uçuş planı
İberia grup havayolu taşımacılıkları 39 ülkede 102 varış yerine uçar. paylaşma düzenlemeleri yoluyla diğer 90 varış yerine uçuş düzenlemektedir.
Kaynak: Iberia (havayolu şirketi)
Bu düğümler iletileri diğer düğümlere aktararak kaynak bilgisayardan varış bilgisayarına ulaşmalarını sağlarlar. X.25 ağlarında iletiler
Kaynak: X.25
satıcının, belirlenen varış limanındaki rıhtımda (iskelede), ithalat için gerekli gümrükleme işlemleri yerine getirilmeden malları alıcıya
Kaynak: DEQ
Genelde 3 şekilde kullanılmaktadır 1-Gidişin varış noktası ve dönüşün hareket noktası farklıdır. noktası ve dönüşün varış noktası farklıdır.
Kaynak: Open Jaw
Kalkış ve varış kümeleri. : Bir f:Alongrightarrow B fonksiyonunda, A'ya tanım kümesi ya da kalkış kümesi denir. ya da varış kümesi denir.
Kaynak: Fonksiyon
topluluk hükümetinin ülke ve oturacak yerinde en popüler ziyaretçi varış yeri oynar (Onun çeşitli ofislerinin, Galler boyunca dağıtılmasına
Kaynak: Cardiff
Cennet kavramına inanan kişiler genellikle cennetin insanların bir kısmı veya hepsi için ahiret te bulunan nihai bir varış noktası olduğunu
Kaynak: Cennet
Gezi için yapılan hazırlıklar; yolculuk, yolculuk sırasında görülen ilgi çekici olaylar; varış, varıştaki ilk izlenimler. Gezi yazılarında
Kaynak: Gezi yazısı
masrafları kendisine ait olmak üzere, alıcıya, belirlenen varış limanı için gerekli mutad taşıma belgesini geçikmeksizin sağlamak) Sözü
Kaynak: CIF
alındığında, bir hücreden salınan nörotransmitter maddenin diğerine varış zamanının neredeyse anlık olacak şekilde çok kısa olmasına neden olur.
Kaynak: Nörotransmitter
Üzerine yazı yazılıp bir zarf içine konan dökümanlar ve ayrıca küçük paketler dünya üzerindeki varış yerlerine teslim edilir.
Kaynak: Mektup
Eğer geniş bant servisini kullanarak, normal bir telefon numarasını arıyorsanız, sinyal varış noktasına ulaşmadan önce normal telefon
Kaynak: VoIP
Bunun yanında şehir, Batı Afrika 'dan gelen köle gemilerinin varış limanıydı. Bugün hala buradaki halkın büyük bölümü Afrika kökenlidir.
Kaynak: Santiago de Cuba

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.