Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yaraşmak ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

Divanü Lügati't-Türk

yaraşmak anlamı
uyuşmak, anlaşmak, yaraşmak

Güncel Türkçe Sözlük

yaraşmak anlamı
(nsz) 1. Yakışmak, uymak: "Gözlerim koyu olduğu için kuyruklu sürme, bana pek yaraşır." -S. M. Alus. 2. Yatkın olmak: "Söylenen sözü anlıyor, eli hemen her işe yaraşıyordu." -E. E. Talu.

Tarama Sözlüğü

yaraşmak anlamı
Yakışmak, muvafık gelmek, uygun düşmek, lâyık ve münasip olmak.

Türkçe - İngilizce

yaraşmak anlamı
fiil
1) become
2) befit
3) behoove
4) suit

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yaraşmak anlamı
Yaran dokunmak.

İsabey *Çal -Denizli

yaraşmak eş anlamlısı

uymak
(-e) 1. Ölçüleri birbirini tutmak: Ayakkabı ayağına iyi uydu. 2. Renk, biçim vb. yönünden birbirini tutmak, uygun düşmek: Kravat ceketine uymuş. 3. Zevke, anlayışa uygun düşmek: Sizin tutumunuz bizim görev anlayışımıza uyuyor. 4. Bir inanca, bir anlayışa, bir duruma veya egemen bir güce uygun davranışta bulunmak, riayet etmek: "Şu acayip sevdaları bırak, muhite uy, zamana uy, hayatını mükemmel kazanırsın." -P. Safa. 5. Bağlı kalmak, tabi olmak: Birtakım kayıt ve şartlara uymalıydı. 6. Uygun düşmek, münasip olmak: "Her cihette birbirine uyacak kadın erkek bulmak dünyada kabil değildir." -H. C. Yalçın.
yakışmak
(nsz) 1. Güzel durmak, iyi gitmek, yaraşmak, uygun gelmek: "Önden yandan nasıl durduğunu, yakışıp yakışmadığını gözden geçirecek." -M. Ş. Esendal. 2. (-e) Uygun olmak, iyi karşılanmak, münasip olmak: "Öyle şey küçüklerin ağzına yakışmaz." -B. Felek.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.