Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yayan ne demek?

 - 4 sözlük, 10 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yayan anlamı
sf. 1. Yaya yürüyen: "Genç atlı ve yayan ihtiyar uzaktan uzağa seslendiler." -Y. K. Beyatlı. 2. mec. Bilgisiz: Arkadaş bu konuda pek yayan görünüyor. 3. zf. Yürüyerek, yaya: "Ben oraya kadar yayan gidemem, gurbetten memlekete yayan dönülmezdi." -Ö. Seyfettin.

Tarama Sözlüğü

yayan anlamı
Yaya.

Türkçe - İngilizce

yayan anlamı
zarf
1) on foot
2) afoot
sıfat
1) emissive
2) horseless
3) prolative
isim
1) propagator

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yayan anlamı
Atsız asker, piyade.

*Antakya -Hatay //

yayan anlamı
1. bakınız» Yayak-2. 2. Sürü güden.
yayan anlamı
Binitsiz, yaya.

Kars
Gaziantep
Yozgat

yayan anlamı
Yaya, yürüyerek

Diyarbakır

yayan anlamı
Yaya.
yayan anlamı
Binitsiz

Kars
Gaziantep
Yozgat

yayan anlamı
Yaya olarak

Çüngüş, Çermik Diyarbakır

yayan eş anlamlısı

bilgisiz
sf. 1. Bilgi sahibi olmayan, bilisiz, malumatsız, cahil: "Sen hükûmeti yönetenleri hep bilgisiz, akılsız mı sanırsın?" -N. Cumalı. 2. Aymaz.
yaya
is. 1. Yürüyerek giden kimse. 2. Benzerlerine ayak uydurup ilerleyememiş, gelişememiş kimse: "Spor işlerinde yayayımdır. Hele futbol gibi sporlarla uğraşmadım." -N. Hikmet. 3. zf. Yayan: "Galiba sen köprüyü bizim gibi yaya geçmiyorsun." -B. Felek.

"yayan" için örnek kullanımlar

'Suni güneş enerjisi yayan üç tane daha alet getirilecekmiş de o zaman düzelecekmiş!'
'Artificial solar energy emitting device getirilecekmiş three more düzelecekmiş then it is!'
Kaynak: sabah.com.tr
Daha temiz ve daha az karbon yayan araç teknolojini teşvik için plaka vergisini daha etkin yakıtlı araçlar için indirdi.
Tech with a cleaner and less carbon-emitting vehicle license plate to promote a more effective fuel tax for vehicles lowered.
Kaynak: farklihaber8.com
O zaman, kontrollü başlayan ve aynı oyun temposunu 90 dakikaya yayan bir Konyaspor'u tercih etmek yerinde bir hareket olacaktır.
At that time, 90 minutes on foot to control the tempo of the game started, and it's wise to ensure Konyaspor'un to choose.
Kaynak: merhabahaber.com
Uzmanlar tarafından kanserin tetikleyicisi olduğu belirtilen, radyasyon yayan baz istasyonuna hasta ve hasta yakınları büyük tepki gösteriyor.
Specified by the experts to be the trigger of cancer, patients and their relatives on the base station emits radiation shows a great reaction.
Kaynak: haber.sol.org.tr
LED ("L ight E mitting D iode", Işık Yayan Diyot ), yarı-iletken, diyot temelli, ışık yayan bir elektronik devre elemanıdır.
Kaynak: LED
Işık yayan diyot lambası, ışık kaynağı olarak Işık yayan diyotlar (LED'ler) kullanan katı hal lambasıdır . " Organik ışık yayan diyotlar
Kaynak: LED lamba
Organik LED (Işık yayan diyot ) "O rganic L ight E mitting D iode" "Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir.
Kaynak: OLED
(une) ampoule) elektrik akımıyla temas ettiğinde akkor durumuna gelerek ışık yayan içinde argon gazı bulunan armut biçimli cam şişedir.
Kaynak: Ampul
Adını mavi ışık yayan Vega yıldızından alır. 1996 yılında İTÜ Elektronik Mühendisliği mezunu olan Tuğrul Akyüz ve Mert Koral ile Mimar
Kaynak: Vega (müzik grubu)
ESM (Electronic Warfare Support Measures) Elektromanyetik tayf daki tüm elektromagnetik emission lari algılama ve bu emisyonları yayan
Kaynak: ESM (elektronik)
Sintilatör, bir yüklü parçacık uyartılmasında göze görünür ışık yayan kristal veya maddelere sintilatör denir. Kategori:Parçacık
Kaynak: Sintilatör
içerisinde yayılmasını sağlayan (alıcı anten ) veya iletim hatlarından gelen sinyalleri boşluğa dalga olarak yayan (verici anten ) cihazlardır.
Kaynak: Anten (elektronik)
Gökada, dikkat çekici ve önemli bir etkin çekirdeğe sahiptir ve özellikle çoklu dalga boyunda radyasyon yayan güçlü bir radyo dalgası
Kaynak: Messier 87
Işık Yayan Diyot (Led) : Işık yayan diyotlar, doğru yönde gerilim uygulandığı zaman ışıyan, diğer bir deyimle elektriksel enerjiyi ışık
Kaynak: Diyot
Doğal Işık Kaynakları: kendiliğinden etrafına ışık yayan ışık kaynaklarıdır. (Güneş yıldızlar ateşböceği gibi)2. Yapay Işık Kaynakları:
Kaynak: Işık ve ses
Yalnızca toprağın, kayaların ve özellikle kurşun un içinden rahatça geçemez. Radyasyon yayan nesneler, radyoaktif olarak adlandırılır.
Kaynak: Radyoaktivite
Vebanın farelerden bulaştığı kanısı yaygındır, ancak gerçekte bakteriyi yayan bir tür piredir. Ve fareler de bu hastalığın kurbanıdırlar.
Kaynak: Veba
Martin Luther (10 Kasım 1483 - 18 Şubat 1546 ) Alman keşiş teolog , üniversite profesörü, protestanl ığın babası ve Lüterciliği yayan kişi.
Kaynak: Martin Luther
Düşünce hürlüğünü, eylemlerimizi akla göre düzenlemek anlayışını en geniş ölçüde yayan ilk düşünür olduğu için Avrupa'daki aydınlanma ve
Kaynak: John Locke
ilaç, biolojik medikal ürünler, kan ürünleri, medikal araçlar, radyasyon yayan aletler, veteriner aletleri ve kozmetiklerden sorumlu bürosudur.
Kaynak: FDA
X ışınları şeklinde yüksek enerji ışınımları yayan etkin gökadalar ışıklılıklarına bağlı olarak "Seyfert gökadaları" ya da kuasar 'lar
Kaynak: Etkin çekirdekli galaksi
Elektron tüplerinde veya lambalarda ısıtılarak elektron neşreden (yayan) eleman ve elektroliz düzenlerinde bataryanın negatif kutbunun
Kaynak: Katot
Tesiri gönderen ya da düşüncesini yayan, gönderen kimseye verici (agent), gönderileni almaya çalışan kişiye alıcı denir. Telepati
Kaynak: Telepati

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.