Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yelpaze ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yelpaze anlamı
is. (yelpa:ze) 1. Sallandığında küçük bir hava akımı yapan ve özellikle yüzü serinletmeye yarayan, küçük, katlanabilir, taşınabilir araç: "Sarayında olduğu gibi başının üzerinde uzun saplı yelpazelerin serinletici nazik havasını istermiş." -R. H. Karay. 2. sf. Bu biçimde olan: Yelpaze merdiven. 3. mec. Çeşitlilik.

Türkçe - İngilizce

yelpaze anlamı
isim
1) fan

yelpaze eş anlamlısı

çeşitlilik
is. Çeşidi çok olma durumu, izge, yelpaze, tenevvü, spektrum: "Onun gülüşünü ve gülüşlerindeki mana çeşitliliğini bilmesi gereken ve bildiğini sandığı üç beş kişiden biri." -T. Buğra.

"yelpaze" için örnek kullanımlar

Yaklaşık 35 bisiklet severin katıldığı organizasyon içinde öğretmeninden doktoruna, gencinden yaşlısına geniş bir yelpaze yer aldı.
Specialist teachers participated in the organization of about 35 bicycle lovers, young and old took part in a wide range.
Kaynak: haberler.com
Omuzları ince askılı, elbisesinin kat kat açılan eteğini sahnede zaman zaman yelpaze gibi açıp şov yapan sanatçı, 3 saat boyunca hem kulaklara, hem gözlere hitap etti.
His shoulders were thin suspenders, dress in layers, such as drop-down skirt on stage and off fan of the show from time to time, the artist, and the ears for 3 hours, and was addressed by the eyes.
Kaynak: haber.stargazete.com
Digiturk'te belgeselden, diziye, sinemadan, çocuk yayınlarına, eğlenceden futbol dışındaki basketbol, tenis, voleybol tüm diğer sporlara erişebileceğiniz çok geniş bir yelpaze sunuyoruz.
Digitürk documentaries, series, movies, children's publications, entertainment football than basketball, tennis, volleyball, offer a wide range of all the other sports that you can access.
Kaynak: haber.stargazete.com
Yelpaze, hava akımı sağlamak ve serinlemek amacı ile kullanılan bir gereçtir. akımı yaratır ve bu yüzden basit bir yelpaze olarak düşünülebilir.
Kaynak: Yelpaze
Halter, arka (sinek ler, Diptera) ya da ön (yelpaze kanatlılar , Strepsiptera) kanatların değişimiyle oluşmuş, uçuşta denge sağlayan organ
Kaynak: Halter (sinek)
Mauritia, Boyu 20-25 metreye varan ve tepesinde büyük bir taç halinde yelpaze biçiminde yapraklar taşıyan Güney Amerika kökenli görkemli
Kaynak: Mauritia
düzlem , çıkrık gibi basit makineler den, modern bir otomobil gibi çok karmaşık sistemlere kadar geniş bir yelpaze içindeki aygıtları kapsarlar.
Kaynak: Makine
Bununla birlikte pulsu, yelpaze, şeritsi ya da tüysü tipte yapraklı olanları da vardır. Odun boruları (ksilem) ve soymuk boruları (floem)
Kaynak: Açık tohumlular
Işıklık kubbesine geçişte yelpaze biçimli Türk üçgenleri kullanılmıştır. Camide sahınların hepsi birbirinden farklı yıldız tonozlarla
Kaynak: Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası
Kısa, yuvarlanmış kanatlı, yelpaze gibi açılan uzun kuyruklu olduğundan ağaç lar arasında rahatlıkla manevra yaparak avını takip eder.
Kaynak: Bayağı atmaca
Genellikle savunma amaçlı kullanılan mayın patladığı zaman 60 derecelik bir yelpaze içerisinde etkili olmaktadır. APM-2 yerine üreitlen
Kaynak: APM serisi parça tesirli yönsel mayınlar
Genelde sırtında demirden yapılmış dev bir yelpaze taşır. Temari bu yelpazeyi dövüş sırasında çok güçlü bir silah olarak kullanmaktadır.
Kaynak: Temari (Naruto)
Bunun nedenleri ekonomik, demografi k, kültür el, teknoloji k ve kurumsal etkenler şeklinde geniş bir yelpaze oluşturmaktadır.
Kaynak: Seçmen katılımı
16.500'den fazla lisans ve yükseklisans öğrencisi üniversitenin sunduğu geniş yelpaze çerçevesinde eğitim, sosyal ve sanat alanlarında
Kaynak: Hayfa Üniversitesi
Bu, örneğin, bir türün, içindeki bireylerin devingenlik ve hareketliliğinde, görece olarak geniş bir yelpaze aralığına sahip olduğunda
Kaynak: Genetik çeşitlilik (biyoloji)
Yoğun progressive rock müziğe ek olarak, bu albümde wals'ten hard-rock'a geniş bir müzikal yelpaze bulunmaktadır. Ayrıca, bu albümde Queen
Kaynak: A Day at the Races
ve günlük sorunlara çözüm bulmaktan , kurumlara ve toplumlara dek kendini hissettiren paradigma değişimlerine varan bir yelpaze oluşturur.
Kaynak: Yaratıcı düşünme
Bu amacla idrar kesesinin icine optik cihazlar ile bakilmasi (sistoskopi) dahil genis bir yelpaze icindeki tetkik yontemleri uygulanir.
Kaynak: Sistit
Yazılarının konusu tarih, din, siyaset ve futbol gibi geniş bir yelpaze oluşturmaktadır. Çok sayıda basılmış kitabı bulunan yazar, evli ve
Kaynak: Ahmet Selim
İÇERİĞİ: Örneğin:sopa,şemsiye,bıçak,yelpaze,toka vb. gibi günlük araç gereçlerin kullanımıda hapkido da mevcuttur. Bir spordan ziyade meşru
Kaynak: Hapkido

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.