Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yorumsama ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

yorumsama anlamı İng. hermeneutics Alm. Hermeneutik Fr.herméneutique hermeneutike < hermeneuein
(Yun. hermeneutike < hermeneuein = yorumlamak, tekhne = sanat) 1- Açıklama, yorumlama sanatı. 2- Bir metni anlamaya yönelen, metin yorumlamasını konu olarak alan öğreti. 3- Yorumlayıcı bilimler olarak tarihsel-tinsel bilimlerin yöntem öğretisi. 4- Günümüzde bir felsefe kavramı olarak: a. İnsanın tarihselliği içinde felsefe açısından kendini anlaması. (Anlama yöntemi. Dilthey) b. İnsanın, varoluşuna yönelerek felsefe yoluyle açıklanması ve yorumlanması yöntemi. (Ör. Heidegger'in varoluş felsefesinde.)

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

yorumsama anlamı Osm. tevil
Bir sözün, bir yazının, bir davranışın tepkilere uğraması karşısında türlü evirip çevirmelerle yapılan kaçamaklı yorum.

"yorumsama" için örnek kullanımlar

Hermeneutik (yorumsama), ilkin Hristiyan teolojisi alanındaki yorum tartışmalarından ortaya çıkan bir anlam ve metodoloji bilgisi.
Kaynak: Hermeneutik
yorumsama , yapısalcılık , postyapısalcı felsefe , Fransız feminizm i, Frankfurt Okulu 'nun eleştirel teori si ve Batı Marksizmi ile
Kaynak: Kıta felsefesi
Onun yorumsama anlayışı, anlamı, yorumcunun noktasında arayan bir duruşa dayanır. Maksatçıların tersine o anlamın aktörün (agent)
Kaynak: Hans-Georg Gadamer
ekolojik kalkınma' ve 'kalkınmada kadın merkezli yorumsama' gibi bölümlere ayrılarak parçalanmış ve küreselleşme tartışmaları nedeniyle
Kaynak: Gelişme iktisadı
sahalarda bir şeyin varlık nedeni veya anlamı hakkında yorum yapmak bir diğer tahmin türüdür, bu, yorumsama (hermeneutik) sahasının konusudur.
Kaynak: Tahmin

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.