Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yurd ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

yurd anlamı
[yurt]: İğne deliği. (Çukurhisar, İnönü -Eskişehir) [yurt] : (*Yalvaç -Isparta)

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yurd anlamı
İğne deliği.

*Antakya -Hatay

"yurd" için örnek kullanımlar

Bu gune kadar 50 kadar yurd ici ve yurd disi sergi ve yarismalara katildi. Bir kac senedir takilari butun dunyadaki taninmis fuarlarda
Kaynak: Piotr Małysz
Genellikle boylara bağlı olan cemaatlerin (oba) oturdukları yere "yurd" denir. Bugün, Anadolu 'da oba kelimesi göçebelerin aileleri,
Kaynak: Oba
Büyük bir kısmıda yurd dışında yaşamaktadır. Tarim,Hayvancilik ve Agaclandirmayi en üst seviyeye cekebilmek icin yogun caba sarfeden bir
Kaynak: Hüsrevköy, Ağaçören
İlhanlılarda ikta sistemi İkta sistemi İlhanlılar da "çeriğ yurd" usulü olarak adlandırılmış ve Mahmud Gazan Han bu usulü geniş ölçüde
Kaynak: İkta
ismide köyün ileri gelenlerince altun (altın) yurd (yurt) olarak koyulmuştur. anlamı altın değerinde olan yer. olması ve yurd kabul edilmesidir.
Kaynak: Altınyurt, Ordu
ki yıllarda Selçuklu mimarisini tasıyan eski cami yıkılarak, basta yurd dısında yasayan Gurbetcilerin katkıları ile bügün ki cami yapılmıstır.
Kaynak: Camili, Ağaçören
1065 yılı sonlarında Üst-yurd ve Mangışlak taraflarına bir sefer düzenledi. Bölgedeki Kıpçaklarla Türkmenleri idaresi altına aldı.
Kaynak: Alp Arslan
fabrikası adına bir fabrika vardir gene köy sınırlar içerisinde beyazsu oğrenci yurdu ve kurankursu adınada buyuk bir yurd ve kuran kursu vardır..
Kaynak: Şirinköy, Çayeli
Görüldüğü gibi, onlardan ayn ayn kollar İran'da Kürdistan ve Fars bölgelerindde yurd tutarak siyasi faaliyetlerde bulundular.
Kaynak: Salur, Sorgun
Görüldüğü gibi, onlardan ayn ayn kollar İran'da Kürdistan ve Fars bölgelerindde yurd tutarak siyasi faaliyetlerde bulundular.
Kaynak: Salur, Gerede

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.