Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zampara ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

zampara anlamı
bakınız» şık.

Güncel Türkçe Sözlük

zampara anlamı
sf. Sürekli kadın peşinde koşan, kadınlara düşkün (erkek), kadıncıl, keskin, zendost: "Onlar da sana seksen zamparayla boynuz taktırdılar ya." -H. R. Gürpınar.

Türkçe - İngilizce

zampara anlamı
isim
1) womanizer
2) lecher
3) goat
4) wolf
5) debauchee
6) fornicator
7) masher
8) rake
9) roue
sıfat
1) lecherous
2) lubricous
3) lubricious

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

zampara anlamı
Zımpara.

Çilehane *Reşadiye Tokat

zampara eş anlamlısı

kadıncıl
sf. Zampara.
Keskin
öz. is. (ke'skin) Kırıkkale iline bağlı ilçelerden biri.
keskin
sf. 1. Çok kesici, iyi kesen: "Sonunda keskin bir taşı testere gibi kullanarak ipi incelte incelte kopardı." -H. R. Gürpınar. 2. mec. Tiz (ses): "Bir kadın sesiydi bu. İnce ve keskin, dikkati hemen kapan ve bırakmayan bir ses." -P. Safa. 3. mec. Kırıcı, incitici: "En yakın dostlarının bile kusurlarını keskin bir dille yüzlerine vururmuş." -H. Taner. 4. mec. Etkili, sert: "Nihayet güneş doğdu, sis ve duman içinde çölün sabahlarında esen serin ve keskin rüzgârla üşüdük." -F. R. Atay. 5. argo Zampara.
zendost
sf. esk. Zampara.

"zampara" için örnek kullanımlar

Bu hikâyede Don Juan kadınları baştan çıkaran, evlilik vadederek kandıran, pişmanlık duymayan bir zampara olarak resmedilmiştir
Kaynak: Baştan çıkarma
Don Juan ismi mecazi olarak "zampara" anlamında kullanılır. Don Juan efsanesi : Efsaneye göre Don Juan, soylu bir ailenin genç kızını baştan
Kaynak: Don Juan
Şavaşçı, problem çıkarıcı, zampara ve şairdir. Saga aynı zamanda onun özelleşmiş şiirlerini de içerir. Aynı zamanda en büyük yandaşı, kan
Kaynak: Fóstbræðra saga
olduğuna inanıyordu fakat zampara olarak kazandığı ün bu dedikodunun doğruluğuna gölge düşürüyordu George ve Jane Boleyn çocuk sahibi olmadılar.
Kaynak: George Boleyn
Hayatı: Domitius aynı zamanda oldukça zampara birisidir. Domitius, ikinci dereceden kuzeni olan Genç Agrippina 'ile onun 28 yılındaki 13.
Kaynak: Gnaeus Domitius Ahenobarbus (Konsül 32)
Şenyuva (Altan Erkekli); zampara kardeşi Nurettin (Alper Kul) ve oğlu Ataberk (Osman Berk Selvi) çevresinde çeşitli komik olaylar yaşanmaktadır.
Kaynak: Şen Yuva

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.