Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zatürre ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

zatürre anlamı İng. pneumonia
bakınız» pnömoni.

Güncel Türkçe Sözlük

zatürre anlamı
is. (za:türre) tıp Sancı, ateş ve öksürükle beliren, tehlikeli bir akciğer hastalığı, batar.

zatürre eş anlamlısı

batar
is. hlk. Zatürre.
sancı
is. 1. İç organlarda batar veya saplanır gibi duyulan, nöbetlerle azalıp çoğalan ağrı: "Ani bir diş ağrısı gibi, manevi bir sancı ruhumu burmaya başladı." -H. C. Yalçın. 2. mec. Sıkıntı.

"zatürre" için örnek kullanımlar

Yapılan kontrollerde Sayar'a zatürre teşhisi konuldu.
The controls Sayar'a was diagnosed with pneumonia.
Kaynak: bugun.com.tr
Sinema oyuncusu Tamer Yiğit, zatürre teşhisiyle kaldırıldığı hastanede tedavi ediliyor.
Actor Tamer Yigit, is being treated in the hospital with pneumonia.
Kaynak: sabah.com.tr
Afyonkarahisar'da meydana gelen gribe bağlı zatürre ölümü hakkında bir açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr.
Flu-related pneumonia occurring in Afyonkarahisar Infectious Diseases Specialist makes a statement about the death of Dr.
Kaynak: haber3.com
Zatürre teşhisiyle 1 Mart'ta hastaneye kaldırılan Yiğit'in kalbinde sorun olmadığı, akciğerlerinde problem olduğu belirtildi.
Yigit hospitalized with pneumonia on March 1 is not a problem in the heart, lungs, said to be the problem.
Kaynak: haberaj.com
Satlıcan, halk arasında zatülcenp (plörezi ) ve zatürre (pnömoni ) hastalıklarına verilen ad Akciğer loblarının iltihabı olan Zatürre ve
Kaynak: Satlıcan
Lejyoner hastalığı, Legionella pneumophila adlı bakteri nin etken olduğu hastalık. Akciğer lere yerleşip zatürre ye yol açar.
Kaynak: Lejyoner hastalığı
yol açan hastalıklara neden olan pnömokok; menenjit , zatürre , orta kulak iltihabı, sinüzit ve kan iltihabı gibi hastalıklara neden olur.
Kaynak: Pnömokok
ve yaşlılarda pnömoni (zatürre), meningoensefalit (beyin iltihabı), miyokardit (kalp kası iltihabı) gibi ölümle sonuçlanabilecek
Kaynak: Grip
yılından beri aktris Julie Andrews ile evli olan yönetmen, 15 Aralık 2010 tarihinde Santa Monica Kaliforniya 'da zatürre den ölmüştür.
Kaynak: Blake Edwards
hadiselere yol açabilir: Orta kulak iltihabı , ağız iltihabı , gastroenterit , zatürre larenjit , bronşit , menenjit , beyin iltihabı gibi.
Kaynak: Kızamık
Londra'da zatürre den 67 yaşında öldü. Filmografi : Fancy Answers (1941 ) Shadow of the Thin Man (1941) H.M. Pulham, Esq. (1941)
Kaynak: Ava Gardner
Uluçay beynindeki tümör ve zatürre hastalığı nedeniyle İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde 30 Kasım 2009 tarihinde öldü.
Kaynak: Ahmet Uluçay
Başkanlığa seçilişinin ardından soğuk bir havada yaptığı oldukça uzun süreli göreve başlama konuşması nedeniyle zatürre oldu ve 1841
Kaynak: William H. Harrison
Primer VZV enfeksiyonu suçiçeği hastalığı oluşturur ki bu hastalığın komplikasyonları sonucu nadiren ensefalit ya da zatürre de görülür.
Kaynak: Varisella zoster virüs
1958'de zatürre ve takiben karsinomatozis ve yumurtalık kanserinden hayatını kaybetmiştir. Hayatı: Rosalind Elsie Franklin 25 Temmuz 1920 '
Kaynak: Rosalind Franklin
iltihabı ve zatürre sebebiyle Atlanta 'daki Emory Crawford Long hastanesine kaldırılan James Brown, 25 Aralık hastanede hayatını kaybetti.
Kaynak: James Brown
Uzun süre bağırsak kanseri tedavisi gördü ve zatürre tehşisiyle tedavi altına alındığı Amerikan Hastanesi 'nde hayatını kaybetti.
Kaynak: Kazım Kanat
Kedi nezlesi çok bulaşıcıdır ve ağır hastalığa yol açabilir. Yavru kedi lerde zatürre ve hipotermi den ölümlere yol açabildiği
Kaynak: Kedi Nezlesi
Birkaç üyesi fırsatçı patojendir, örneğin Pseudomonas , Moraxella , ve Acinetobacter türleri zatürre ye yol açar. Referanslar
Kaynak: Pseudomonadales
19 Aralık 2000 tarihinde Güney Karolina eyaleti Hilton Head Island kasabasında Parkinson hastalığı ndan ve zatürre den öldü.
Kaynak: John Lindsay

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.