Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zirkon ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Yerbilim Terimleri Sözlüğü

zirkon anlamı İng. zircon Alm. zirkon Fr. zircon
Mineral. (ZrSiO4; metalimsi olmayan elmasımsı parıltı, renksiz, sarı, koyu sarı, gri, kahverengi; çizgi akımsı; sertlik 6.5-7.5, özgül ağırlık 3.9-4.8; tetragonal. Sarımsı kırmızı renkte ve saydam olanları değerli taşıdır.)

Güncel Türkçe Sözlük

zirkon anlamı
is. jeol. 1. Zirkonyumun doğal durumunda bulunan, renksiz, sarı, yeşil, kahverengi türleri olan doğal ve saydam, değerli taş. 2. kim. Erime noktası 2700 °C'ye yaklaşan, ateşe çok dayanıklı, beyaz renkli, katı, zirkonyum birleşiği (ZrO2).

"zirkon" için örnek kullanımlar

mono kristal fazdan polikristalin kübik forma dönüşen, kübik zirkonya (CZ), kuyumculukta terminoloji hatası olarak zirkon tabiri yerleşmiştir.
Kaynak: Zirkon
Bilinen mineralleri zirkon (ZrSiO 4) ve baddeleyit (ZrO 2) tir. Baddeleyit'in (1892'de Sri Lanka'da keşfeden Joseph Baddeley'in isminden
Kaynak: Zirkonyum
Zirkonyum dioksit (Zr O 2), zirkonyum olarak da bilinir (zirkon ile karıştırılmamalıdır), zirkonyum un beyaz kristal oksit idir.
Kaynak: Zirkonyum dioksit
Kuyumculukta terminoloji hatası olarak kübik zirkonya yerine zirkon tabiri yerleşmiştir. Hâlbuki zirkonyum oksit yani zirkonya (ZrO 2)
Kaynak: Kübik zirkonya
Ayrıca mika , hornblend , piroksen ve ikinci gruba giren turmalin , apatit , zirkon , grena , manyetit gibi mineraller de bulunabilir.
Kaynak: Granit
Bu bileşikler alvit (Hf, Th, Zr)SiO4 H2O V, thorvetit ve zirkon (ZrSiO4) dur. Zirkonyum metalinin saflaştırılması sırasında elde edilir.
Kaynak: Hafniyum
Fizyon İzleri | Apatit, mika, zirkon, volkanik cam | 30 bin - 20 milyon | Obsidiyen Hidrasyonu | çakmak taşı, volkanik cam, glasiyer
Kaynak: Radyokarbon tarihleme yöntemi
Bu iddia Wilde tarafından desteklenmektedir, Batı Avustralya'daki Narryer Dağı 'nda değişime uğramış kuvarsit teki zirkon kristallerinin
Kaynak: Abiyogenez

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.