Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zorunluk ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

zorunluk anlamı
zarûret.

Güncel Türkçe Sözlük

zorunluk, -ğu anlamı
is. 1. Zorunluluk. 2. top. b. Olayların iç ve özlerindeki düzenlilik, yasaya bağlılık ve yapı gereği, belli şartlar Altında ortaya çıkması kaçınılmaz olan şey. 3. top. b. İnsanın, doğanın ve toplumun nesnel yasalarına bağımlı olması durumu.

zorunluk eş anlamlısı

zorunluluk
is. Olması gerekme, olduğundan başka olmama, zorunlu olma, mecburiyet, zaruret, ıztırar, zorunluk: "Bu zorunluluk, başkalarınca savsaklanmış görevi yerine getirmekten doğuyor." -S. Birsel.

"zorunluk" için örnek kullanımlar

1997 yılında, Finlandiya ordusundaki zorunluk askerlik görevini yerine getirmek amacıyla müzik kariyerine bir süre ara verdi.
Kaynak: Jari Mäenpää
İsviçre'de bütün kadın ve erkekler zorunluk askerlik hizmetini yerine getirirler. 1989 yılından itibaren askeri faaliyetlerde önemli
Kaynak: İsviçre Silahlı Kuvvetleri
Böylece kullanıcılar, farklı kriterdeki istedikleri arabayı seçebilecekler ve hiçbir zorunluk duymadan istediği pisti seçebileceklerdir.
Kaynak: GeneRally Shuttle Pack
Bu yönelişte ağır basan yanın, sanat ve düşünce birliğinden çok, tehlikeli bir zorunluk taşıması, gözden kaçmayan bir kısır döngü.
Kaynak: Doğuş Bildirisi
kelimesi dilbilgisi itibarı ile eylem manası verdiğinden bu eyleme getirilcek -meli malı- ekleri aynı eylemin zorunluk durumunu çağrıştırmaktadır.
Kaynak: Anahtarlı kapasite
Bireysel özgürlük ilkesi, toplumu zaaftan ve yozlaşmaktan, bireyi de keyfi yönetimden koruyacak bir toplumsal zorunluk olarak tanımlanır
Kaynak: Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.