Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

başkomutan ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü

başkomutan anlamı İng. Chief commander Osm. Başkumandan Alm.Oberbefehlshaber Fr. commandant en chef
Tüm silâhlı kuvvetlerin başı.

Güncel Türkçe Sözlük

başkomutan anlamı
is. (ba'şkomutan) Savaşta bir devletin bütün kara, deniz ve hava kuvvetlerini yöneten büyük komutan, başkumandan, serdar.

Türkçe - İngilizce

başkomutan anlamı
isim
1) supreme commander
2) generalissimo
3) commander-in-chief

başkomutan eş anlamlısı

başkumandan
is. (ba'şkumandan) Başkomutan: "Bu eseri vücuda getiren bir milletin evladı, bir ordunun başkumandanı olduğumdan, ilelebet mesut ve bahtiyarım." -Atatürk.
serdar
is. (serda:rı) esk. Başkomutan: "Bu selvi ormanının içinde nice vezirler, serdarlar, kazaskerler metfundur." -S. M. Alus.

"başkomutan" için örnek kullanımlar

Bu kalenin hikâyesini okuyup araştırdığım kaynaklardan, Alâeddin Keykubad'ın nasıl bir başkomutan ve lider olduğunu anlamak zor değil.
Read the story of this castle was investigating sources, Alaeddin Keykubat is not difficult to understand how a commander in chief and leader.
Kaynak: hakimiyet.com
Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordularının başkomutan vekili olan Enver Paşa'nın Almanya'da gördüğü eğitimden etkilenerek, orduda birtakım yenilikler yaptığına işaret etti.
Deputy supreme commander Enver Pasha Ottoman armies in World War II in Germany, where the influence of education, pointed out that the army is doing some innovations.
Kaynak: sabah.com.tr
Kurt, bilgisayardaki bu oyunlara "Bush Savunmada", "Amerikan Başkanlık Yarışı", "Başkomutan", "Başkanlık Seçimi Sokak Dövüşü 2008", "Obama Mc Cain'e Karşı" örnek gösterdi.
Kurt, this is the computer games "Bush defense", "U.S. Presidential Race," "Commander in Chief", "Street Fight 2008 Presidential Election," "Obama, Mc Cain against" examples.
Kaynak: haber7.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.