Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

başlamak ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

Divanü Lügati't-Türk

başlamak anlamı
başlamak, kılavuzluk etmek, komutanlık etmek

Güncel Türkçe Sözlük

başlamak anlamı
(-e) 1. Bir işe girişmek, harekete geçmek: "Şairliğe on sekiz yaşında gazel ve rubailerle başlamıştı." -H. Taner. 2. (nsz) Çalışır, işler, yürür duruma girmek: "Bundan başka evlenme hayatı da oldukça başarılı başladı." -H. E. Adıvar. 3. Olmak, oluşmak, ortaya çıkmak, doğmak: "Şiirimiz milletimizin Anadolu'daki teşekkülü ile başlar." -Y. K. Beyatlı. 4. Görünmek: "Kasabanın kenar mahallelerinden sonra bir mezarlık başlardı." -S. F. Abasıyanık. 5. Etkisini göstermek: "Kış başlarken yapraklar döküldü." -C. Uçuk. 6. Hoş olmayan bir davranışa koyulmak: "Etraftaki çocuklar gene arsızlanmaya başladılar." -O. C. Kaygılı.

Tarama Sözlüğü

başlamak anlamı
Başa geçmek öne düşmek.

Türkçe - İngilizce

başlamak anlamı
fiil
1) start
2) begin
3) launch
4) start off
5) commence
6) get
7) start in
8) open
9) get going
10) go
11) strike up
12) enter into
13) introduce
14) get to
15) kick off
16) launch out
17) go off
18) inaugurate
19) set about
20) fall into
21) come on
22) cut along
23) enter on
24) fall to
25) enter upon
26) launch out into
27) lay down
28) get a move on
29) knuckle down to
30) set in
31) set out
32) set to
33) strike in
34) turn to

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

başlamak anlamı
Ayakkabı pençesi.

Ulucak *Menemen -İzmir
*Bandırma -Balıkesir
*Merzifon -Amasya
-Niğde

başlamak eş anlamlısı

görünmek
(nsz) 1. Görülür duruma gelmek, görülür olmak, gözükmek: "Kapıda Eda Hanım göründü ve ona hatır sordu." -P. Safa. 2. İzlenim uyandırmak: "Bu, biraz daha inandırıcı görünüyor." -A. Kutlu. 3. Benzemek, görünüşünde olmak. 4. mec. Azarlamak: Çocuk pek azdı, biraz görünüver. 5. mec. Gözdağı vermek.
olmak
(nsz) 1. Meydana gelmek, varlık kazanmak, vuku bulmak: "En şiddetli münakaşa, kumpanyanın ismi için oldu." -S. F. Abasıyanık. 2. Gerçekleşmek veya yapılmak. 3. Bir görev, makam, san veya nitelik kazanmak: "Okumak, eczacı olmak bu sayılı inatlarından biri ve ilkidir." -T. Buğra. 4. Bir şeyi elde etmek, edinmek: "Nihayet ben mal sahibi olacağıma göre rahattım." -S. F. Abasıyanık. 5. Bir durumdan başka bir duruma geçmek. 6. Herhangi bir durumda bulunmak. 7. Uygun düşmek, yerinde görülmek: Böyle iş olmaz. Oraya gitmesek de olur. 8. Yetişmek, olgunlaşmak: Ekinler oldu. Üzümler daha olmadı. 9. Hazırlanmak, hazır duruma gelmek: Çay oldu. 10. Bulunmak: "Kız da hemen olduğu yere oturdu." -M. Ş. Esendal. 11. Geçmek, tamamlanmak: İki yıl oldu. Nerede ise üç yıl olacak. 12. Sürdürmek, yürütmek: İlişkilerimiz dostça olsun istiyorum. 13. Bir kuruluşla, örgütle ilgili bulunmak, mensup olmak: Partili olmak. 14. Yaklaşmak, gelip çatmak: Sabah oldu. 15. Bir şey, birinin mülkiyetine geçmek: "Pırlanta gerdanlığı da tektaş küpesi de zümrüt yüzüğü de kendinin olsun!" -S. M. Alus. 16. Ek fiilin geniş zamanı olan -dır (-dir) anlamında kullanılan bir söz: Annesi oluyor. Yeğeni olur. 17. (nsz) tkz. Sarhoş olmak: Sen adamakıllı olmuşsun. 18. (-e) Uymak, tam gelmek: Bu şapka başıma oluyor. 19. (-den) Yitirmek, elinden kaçırmak: Tembelliği yüzünden işinden oldu. 20. (-den) Bir yerde doğmuş, yaşamış olmak: Köyden, kasabadan olmayan, düveni, dirgeni nasıl bilebilir? 21. (-e) Bir olayla karşılaşmak, başına kötü bir şey gelmek: Aman, ona bir şey olmasın! Kimseye bir şey olmadı. 22. (-e) Yol açmak: Bu davranışın ona çok zararı oldu. 23. Bir ad veya sıfatın belirttiği durumu almak: Su, buz oldu. 24. (yar) Sıfat-fiil eki almış kelimelerle birlikte başlama, bitirme vb. bildiren fiilleri oluşturur: Artık bize gelmez oldu. Bu işi yapmış olacak. 25. (yar) Hastalığa yakalanmak, tutulmak: Tifo olmak. Verem olmak.
oluşmak
(nsz) Belli bir varlık kazanmak, ortaya çıkmak, meydana gelmek, teşekkül etmek, tekevvün etmek: "Gün batımına yakın İskenderun körfezini sis basıyor, sisten dağlar oluşuyor." -R. H. Karay.

"başlamak" için örnek kullanımlar

Birikmiş duygularınızı çözmeye başlamak sizi gerçekten değiştirir.
Accumulated you really change your feelings begin to solve.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
İvedilikle IWF nezdinde diplomatik görüşmelere başlamak gerekir.
IWF immediately before you need to start diplomatic negotiations.
Kaynak: haber3.com
Yazıya bir soru ile başlamak gerekebilir, çocuklara harçlık verilmeli mi?
May need to start with a question to the article, children should be given pocket money?
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun dileklerimle başlamak istiyorum.
Mercy, and blessings of Allah be upon you wish you'd start.
Kaynak: memleket.com.tr
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.