Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

biçimci ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

biçimci anlamı Osm. şekilperest Fr. formaliste
(Resim, Heykel, Mimarlık) Biçimi anlatımda abartan. a. bakınız» biçimcilik, biçim.

Güncel Türkçe Sözlük

biçimci anlamı
sf. 1. Biçimcilik yanlısı olan. 2. Alışılmış kural, tutum, davranış veya belli biçimin dışına çıkmayan, şekilci, şekilperest, formaliteci, formalist.

Türkçe - İngilizce

biçimci anlamı
formalist

biçimci eş anlamlısı

formalist
sf. 1. Biçimci. 2. Bürokrat.
formaliteci
is. 1. Özellikle resmî işlerde yöntemlere, tüzüklere sıkı sıkıya bağlanıp işlerin yürümesini güçleştiren kimse. 2. sf. mec. Biçimci. 3. sf. mec. Bir işi olduğundan fazla abartan, kurallara gereğinden fazla bağlı olan.
şekilci
sf. 1. Biçimci. 2. Bürokrat.
şekilperest
sf. esk. Biçimci.
tutum
is. 1. Tutulan yol, davranış: "Dil bir bakış, görmede bir tutum, belli bir algılama biçimidir." -N. Uygur. 2. Para veya herhangi bir şeyi dikkatli kullanma, idare, idareli tüketme, iktisat, tasarruf, ekonomi.

"biçimci" için örnek kullanımlar

Bu gibi yapılar, ayrıntılarında ''Klâsik Osmanlı'' mimari elemanlarını kullansalar da bu elemanların inşa ettikleri binaların işlevlerine uyumsuzlukları açısından ''biçimci'' sıfatından kurtulamamışlardır.
In such structures, the details of the classical Ottoman'''' Although they use the architectural elements of the buildings they construct these elements in terms of functions,'' formalist'' sıfatından kurtulamamışlardır incompatibilities.
Kaynak: kenthaber.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.