Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

cebin ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

cebin anlamı
is. (cebi:n) esk. 1. Alın, yüz. 2. sf. Korkak: "Sonra dört yüz bu kadar milyon adam, hepsi cebin." -M. A. Ersoy.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

cebin anlamı
Uslu: Bizim küçük çok cebindir.

*Yalvaç -Isparta

cebin eş anlamlısı

alın
is. 1. Yüzün, kaşlarla saçlar arasındaki bölümü. 2. Bazı şeylerin önü, ön yüzü. 3. Karşı: Güneşin alnında durma. 4. mdn. Bir ocakta her türlü ayak, galeri, baca, kuyu ve yolun ilerletilmekte olan yüzeyi.
yüz
(I) is. 1. Doksan dokuzdan sonra gelen sayının adı. 2. Bu sayıyı gösteren 100 ve C rakamlarının adı. 3. sf. On kere on, doksan dokuzdan bir artık. 4. Kere, kat vb. kelimeler ile birlikte kullanılarak yapılan işin çokluğunu abartılı bir biçimde anlatan söz: "Hikmet Bey'in kurum ve edası, her zamankinden belki yüz kat üstündü." -S. M. Alus.
yüz
(II) is. 1. Başta, alın, göz, burun, ağız, yanak ve çenenin bulunduğu ön bölüm, sima, çehre, surat: "Bir güzel çocuk yüzüyle gülümsüyor." -S. F. Abasıyanık. 2. Yüzey: Suyun yüzünde. 3. Kesici araçlarda ağız: Bıçağın keskin yüzü. 4. Bir kumaşın dikiş sırasında dışa getirilen gösterişli bölümü. 5. Yorgana ve yastığa geçirilen kılıf. 6. Bir şeyin görünen bölümünde kullanılan kumaş: Yorgan yüzü. Kanepenin yüzü. 7. Birinin görülegelen veya umulan hoşgörürlüğüne güvenilerek gösterilen cüret: Ne yüzle? Yüzü olmamak. 8. Nedeniyle, sebebiyle: "Bu yüzden Fuat Köprülü ile çatışmaya başlamışlardı gazetelerde." -Y. Z. Ortaç. 9. Yan, taraf. 10. Bir yapının dışa bakan düşey yüzeylerinin her biri: Ön yüz. Yan yüz. Arka yüz. 11. mec. Utanma: Adamda yüz yok ki!

"cebin" için örnek kullanımlar

Son söylentilere göre cebin kasası da önceki Galaxy S'ler gibi plastik olacaktı.
According to recent rumors, the previous Galaxy S'ler pocket as plastic would be safe.
Kaynak: teknoportal.gen.tr
Genel inanış ve dedikodular, cebin fiziksel giriş düğmesini koruduğu yönünde.
General beliefs and rumors of the pocket in the direction of protecting the physical input button.
Kaynak: chip.com.tr
Dev boyutlu cebin yanına, yakın zamanda daha küçük boyutlu bir kardeş cep daha katılacak.
Next to a giant-sized pocket, a smaller sister cell will be added soon.
Kaynak: chip.com.tr
Bazı söylentiler ise cebin çift dört çekirdekli işlemciye sahip olacağını iddia ediyor.
Some rumors claim that the pocket will have a dual quad-core processor.
Kaynak: chip.com.tr
Aynı takımdan Riccardo Patrese ise ikinci cebin sahibi oldu. 77 turluk yarışın 63. turu 1:22.058 zamanla bu yarışın en hızlı tur 'u
Kaynak: 1990 Macaristan Grand Prix
pozisyonunu 1:21.314'lik derecesiyle McLaren -Honda pilotu Ayrton Senna elde etti. Ferrari 'den Alain Prost ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1990 Monako Grand Prix
pozisyonunu 1:20.547'lik derecesiyle McLaren -Mercedes pilotu Mika Häkkinen elde etti. Ferrari 'den Michael Schumacher ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1999 Monako Grand Prix
19.798'lik derecesiyle McLaren -Mercedes pilotu Mika Häkkinen elde etti. McLaren -Mercedes 'den David Coulthard ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1998 Monako Grand Prix
18.216'lik derecesiyle Williams -Renault pilotu Heinz-Harald Frentzen elde etti. Ferrari 'den Michael Schumacher ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1997 Monako Grand Prix
pozisyonunu 1:20.344'lik derecesiyle McLaren -Honda pilotu Ayrton Senna elde etti. Tyrrell -Honda 'dan Stefano Modena ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1991 Monako Grand Prix
pilot Gerhard Berger ise ikinci cebin sahibi oldu. Williams -Renault 'dan Riccardo Patrese 3., Williams -Renault 'dan Thierry Boutsen 4.
Kaynak: 1990 San Marino Grand Prix
20.557'lik derecesiyle Williams -Renault pilotu Alain Prost elde etti. Benetton -Ford 'dan Michael Schumacher ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1993 Monako Grand Prix
Williams -Renault 'dan Riccardo Patrese ise ikinci cebin sahibi oldu. Ferrari 'den Alain Prost 3., Williams -Renault 'dan Nigel Mansell 4.
Kaynak: 1991 San Marino Grand Prix
1:17.514'lik derecesiyle Ferrari pilotu Michael Schumacher elde etti. McLaren -Mercedes 'den David Coulthard ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 2000 Macaristan Grand Prix
pozisyonunu 1:29.450'lik derecesiyle Lotus -Renault pilotu Ayrton Senna elde etti. Williams -Honda 'den Nelson Piquet ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1986 Macaristan Grand Prix
pozisyonunu 1:28.047'lik derecesiyle Williams -Honda pilotu Nigel Mansell elde etti. Ferrari 'den Gerhard Berger ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1987 Macaristan Grand Prix
pozisyonunu 1:27.635'lik derecesiyle McLaren -Honda pilotu Ayrton Senna elde etti. Williams -Judd 'dan Nigel Mansell ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1988 Macaristan Grand Prix
pozisyonunu 1:17.129'lik derecesiyle Ferrari pilotu Michael Schumacher elde etti. Williams -Renault 'dan Damon Hill ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1996 Macaristan Grand Prix
1:19.475'lik derecesiyle Ferrari pilotu Michael Schumacher elde etti. Jordan -Mugen-Honda 'den Jarno Trulli ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 2000 Monako Grand Prix
19.726'lik derecesiyle Williams -Renault pilotu Riccardo Patrese elde etti. McLaren -Honda 'dan Ayrton Senna ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1989 Macaristan Grand Prix
pozisyonunu 1:14.631'lik derecesiyle Williams -Renault pilotu Alain Prost elde etti. Williams -Renault 'dan Damon Hill ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1993 Macaristan Grand Prix
16.147'lik derecesiyle McLaren -Honda pilotu Ayrton Senna elde etti. Williams -Renault 'dan Riccardo Patrese ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 1991 Macaristan Grand Prix
19.882'lik derecesiyle Ferrari pilotu Michael Schumacher elde etti. McLaren -Mercedes 'den Juan Pablo Montoya ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 2005 Macaristan Grand Prix
lik derecesiyle Ferrari pilotu Michael Schumacher elde etti. Ferrari 'den diğer bir pilot Rubens Barrichello ise ikinci cebin sahibi oldu.
Kaynak: 2004 Macaristan Grand Prix

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.