Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

cidar ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

cidar anlamı İng. membrane
Zar.

Güncel Türkçe Sözlük

cidar anlamı
is. (cida:rı) esk. 1. Duvar. 2. bit. b. Zar.

Türkçe - İngilizce

cidar anlamı
wall

cidar eş anlamlısı

duvar
is. 1. Bir yapının yanlarını dışa karşı koruyan, iç bölümlerini birbirinden ayıran, taş, tuğla vb. gereçlerden yapılan veya örülen dikey düzlem. 2. Bir toprak parçasını sınırlayan taş, tuğla, kerpiçten yapılan engel: "Karabaş, bostan duvarının gölgesinde öğle uykusuna serilir." -Y. Z. Ortaç. 3. mec. Sonuç alınamayan yer. 4. mec. Engel: İki arkadaşın arasında aşılmaz bir duvar vardı. 5. sp. Voleybolda ağ üzerinde karşı takım oyuncusunun vuruşuna karşı koyma.
zar
(I) is. 1. İnce perde veya örtü. 2. anat. İnce ve yumuşak yaprak biçimindeki organlar veya organ bölümleri, çeper. 3. bit. b. Birbirine sımsıkı yapışık hücre veya moleküllerden oluşan ve bitkilerin çeşitli bölümlerini bir kın gibi saran ince tabaka, cidar, çeper: Çekirdek zarı. Hücre zarı.
zar
(II) is. Tavla ve başka oyunlarda kullanılan kemik, fil dişi, plastik vb. maddelerden küp olarak yapılan ve altı yüzünde, birden altıya kadar benekler bulunan oyun aracı.

"cidar" için örnek kullanımlar

Çift cidar gemiye sağlamlık kazandırdığı gibi, kazalarda çevre kirlenmesini ileri düzeyde önüne geçmiştir. 2010 yılından itibaren IMO
Kaynak: Cidar
Ayrıca geminin tek cidar lı oluşu da tartışma konusu olmuştur. tankerlerin çift cidar lı olmasına kadar birçok konuda gelişmeler kaydedilmiştir.
Kaynak: Exxon Valdez kazası
Yüksek frekanslarda cidar etkisi denilen etki sebebiyle iç iletkenin etkin kesit alanı azaldığından seri direnç te artmağa başlar.
Kaynak: Koaksiyel kablo
Çapları 25-500 µm arasında değişen cam küreler, cidar kalınlıkları 1 µm olan bir tarafı açık cam baloncuklardır. Bu kürelere yüksek basınç
Kaynak: Hidrojen depolama
Duvarların (cidar) 2/3'si Alüminyum-fiberglas lif-kompozit GLARE yapımındandır. Sadece iç bölümünün 1/3'ü sırf alüminyumdandır.
Kaynak: Airbus A380

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.