Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çağrıştırmak ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

çağrıştırmak anlamı
(-i) 1. Bir çağrışıma yol açmak. 2. Akla getirmek, hatırlatmak, andırmak: "Söylettiklerinin, bize çağrıştırdıklarının hep yeni şeyler olmasını özlüyorum." -A. Ağaoğlu. 3. Benzemek, andırmak.

Tarama Sözlüğü

çağrıştırmak anlamı
Bağırtmak

Türkçe - İngilizce

çağrıştırmak anlamı
fiil
1) ring the bell
2) associate

çağrıştırmak eş anlamlısı

andırmak
(-i) Benzer yanları bulunmak, çağrıştırmak: "Avrupa'nın ikinci, üçüncü derecedeki otellerini andıran birkaç otel de taştandır." -S. Birsel.
benzemek
(-e) 1. İki kişi veya nesne arasında birbirini andıracak kadar ortak nitelikler bulunmak, andırmak: "Ona göre işlemeyen, kurulmuş, bozulmuş bir saat hastalanmış bir insana benzerdi." -A. H. Tanpınar. 2. Sanısını uyandırmak, gibi görünmek: "Bu zavallı çokça içmişe benziyor, gözleri buğulanmış, biraz da kaymış." -M. Ş. Esendal.
hatırlatmak
(-i, -e) Anımsatmak: "Benimseyemediği çapraşık bir dünyanın binbir dolabı içinde bunalmış genç bir öğrenciyi hatırlatıyordu." -E. İ. Benice.

"çağrıştırmak" için örnek kullanımlar

veya bir kişinin hatırlamak istediği sair bir) şeyi daha kolay hatırlanabilecek başka bir şeye çağrıştırmak, her ikisini birden hatırlatabilir.
Kaynak: Çağrışım (psikoloji)
commiseration : dinleyicilerde acımayı çağrıştırmak. correctio : dil bilimsel aygıtın birinin hatalarını, epanorthosis olan bir formunu
Kaynak: Konuşma biçimi
Heavy metal” terimi Steppenwolf 'un Born to Be Wild şarkısında motorsikleti çağrıştırmak amacıyla kullanılmıştır”Dumanı ve yıldırımları
Kaynak: Heavy metal
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.