Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dağ keçisi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

dağ keçisi anlamı İng. chamois Lat.Rupicapra rupicapra Alm. Gemse Fr. chamois
Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, 120 cm kadar uzunlukta, 75 cm kadar yükseklikte, eti ve derisi için avlanan, Anadolu, Avrupa ve Kafkasya'da yüksek dağlarda yaşayan, çok çevik bir tür. Boynuzlu yaban keçisi.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

dağ keçisi anlamı İng. chamois Alm.Gemse Fr. Chamois
(anlamdaş, şamua, Rupicapra rupicapra) Çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının boynuzlugiller (Bovidae) familyasından (bakınız») bir memeli türü. Uzunluğu 120, yüksekliği 75 cm. Çok çeviktir. Eti ve dirisi için avlanır.Avrupa ve Kafkasyada yüksek dağlarda yaşar.

Güncel Türkçe Sözlük

dağ keçisi anlamı
is. hay. b. Boynuzlugiller familyasından, ufak sürüler hâlinde yaşayan, çok çevik bir antilop türü, elik (Rupicapra tragus).

"dağ keçisi" için örnek kullanımlar

Alanya'da Obaalacami köyü yakınlarında köylüler yürümekte zorlanan bir dağ keçisi buldu.
The villagers are forced to walk near the village of Alanya Obaalacami found a mountain goat.
Kaynak: timeturk.com
Geyik, güvercin, tavşan, dağ keçisi gibi av hayvanlarını, derelerinden tuttukları şahane alabalıkları mönülerinde seçenek olarak sunuyorlar.
Deer, pigeon, rabbit, game animals, such as mountain goats, as an option menus of trout streams offer superb hold.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Alanya'da Obaalacami köyü yakınlarında köylüler tarafından bulunan dağ keçisi, Alanya Milli Parklar Mühendisliği Yaban Hayatı Koruma Şubesine teslim edildi.
Obaalacami Alanya found by villagers near the village of mountain goats, Alanya, National Parks, Wildlife Protection Branch of Engineering has been delivered.
Kaynak: haberler.com
Daha önce kartal, doğan, şahin, puhu kuşu ve dağ keçisi gibi yaralı hayvanların tedavi amaçlı kliniğe getirildiğini dile getiren Kar, ilk defa bir kurdun tedavi amacıyla kliniğe getirildiğini söyledi.
Earlier eagle, falcon, hawk, eagle owl and brought to the clinic for the treatment of injured animals such as mountain goats voicing Snow, a wolf for the first time brought to the clinic for treatment, he said.
Kaynak: haber.mynet.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.