Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dentin ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Anatomi Terimleri Sözlüğü

dentin anlamı Lat.dentin
(Anatomi) Dişlerin esas yapı taşları.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

dentin anlamı İng. dentin Lat.dens: diş Alm.Dentin Fr. déntine
I.Kollagen ve kalsiyum tuzlarından yapılmış, omurgalı hayvanların dişinin içteki sert kısım. Dişin taç kısmında mine, kök kısmında çimento ile örtülüdür. 2. Plâkoyit pulun bir kısmı.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

dentin anlamı Lat.dentinum
(Anatomi) Dişin en iç kısmında diş pulpasını çevreleyen, kollagen iplikler ve kalsiyum tuzlarını içeren sert kısım, fildişi katmanı.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

dentin anlamı İng. dentin
1. Kollajen ve kalsiyum tuzlarından oluşan, diş veya pul yapısında bulunabilen sert madde. 2. Plakoit pulun bir kısmı.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

dentin anlamı
bakınız» diş özü

"dentin" için örnek kullanımlar

Dişlerinizdeki lekeleri önleyin: Yaşlandıkça dişinizin mine tabakası aşınır, altındaki dentin isimli tabaka da sararır.
Prevent stains on your teeth: As you age your tooth enamel wears out, or turn yellow under layer called the dentin.
Kaynak: zaman-online.de
Bayıltılan ayının dentin tübülleri tek tek temizlendi.İşin ilginç yanı ayının röntgenleri washington'a yollandıktan sonra oradaki uzmanların tavsiyesine göre operasyon yapıldı.
Temizlendi.İşin interesting aspect of dentin tubules of Bayıltılan single x-rays is sent to Washington was operating in accordance with the advice of the experts there.
Kaynak: haber27.com
Hidroksiapatit, diş lerin mine ve dentin tabakası ve kemik te bulunan, kimyasal formülü Ca 10(PO 4)6(OH)2 olan kalsiyum tuzudur.
Kaynak: Hidroksiapatit
Diş çürüğü, bakteri lerin diş in sert yapısını oluşturan diş mine si, dentin ve sement tabakalarına hasar verdiği bir hastalık tır.
Kaynak: Çürük
Diş yaşlandıkça dentin miktarının artmasının sebebi odontoblastların hayat boyu süren dentin üretimidir. Diş, çene kemiklerinin "alveol"
Kaynak: Diş
Sarıya yakın bir renktedir ve daha az mineralize olmasına bağlı olarak mine ve dentin e göre daha yumuşaktır. Kaynak: w:en:Cementum
Kaynak: Sement
Pulpa, (diş özü olarak da bilinir) dişin kuron ve kök kısmında bulunan boşluklarda yer alan; dentin ile çevrelenen; şekil verici,
Kaynak: Pulpa
Minenin yönlenmesini bilmek dişhekimliğinin restoratif çalışmalarında çok önemlidir çünkü altında bulunan dentin tarafından desteklenmeyen
Kaynak: Mine çubuğu
Dişözünün dentin yerine kemik yapmaya başlaması da bir başka metaplazi örneğidir. Metaplazi ancak mikroskobik incelemeyle anlaşılabilir.
Kaynak: Metaplazi
histolojik işaretlerdir. Mine nin oluşumu sırasında, gelişen mine tarafından çevrelenen bir sınır oluşturarak ameloblast dentin den uzaklaşmaktadır.
Kaynak: Tomes çizgileri
büyürler. Calculus kristalleri mine , dentin ve sement üzerinde büyürler ve diş yüzeyinin düzensizliklerinden mekanik tutuculuk sağlarlar.
Kaynak: Diştaşı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.