Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dilediği gibi ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

dilediği gibi anlamı
kendi düşünce, görüş ve isteğine göre: "Duygu, düşünce, dilediğim gibi yaşamak özgürlüğümü korumak isterim." -N. Cumalı.

"dilediği gibi" için örnek kullanımlar

Neticede imtihan dünyasındayız ve mülk Allah'ındır; O mülkünde dilediği gibi tasarruf eder.
As a result, test dünyasındayız and property belongs to God, but He saves estate as he wishes.
Kaynak: sentezhaber.com
Metropolit Makari'nin etkisiyle kendini Tanrı inayetiyle hükümdar, Rusya'yı dilediği gibi idareye memur bir Çar diye telakki ediyordu.
Sovereign grace of God itself under Archbishop Makari'nin, administration officer of the Tsar of Russia as he wishes he was considered.
Kaynak: radikal.com.tr
Sayın Bakan'ın sözünü ettiği prosedürleri kağıt üstünde yerine getiren firmalar dilediği gibi doğa katliamı yapmayı sürdürmektedir.
Mr. Minister mentioned procedures, on paper, has been to the massacre of nature, such as fulfilling the desires companies.
Kaynak: acikgazete.com
Bu nedenle evlenmek, aile kurmak, evlat sahibi olmak, çocuklarını dilediği gibi yetiştirmek, onlara kendi dinini, inancını felsefi kanaatlerini öğretmek en temel haklardandır.
Therefore, to get married, start a family, to have a son, to raise their children as they wish, their own religion, philosophical convictions of faith to teach the most basic are rights.
Kaynak: haber7.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.