Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

doldurabilmek ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

doldurabilmek anlamı
(-i) Doldurmak elinde olmak: "O, boks ve güreş tenkitçisi olmak yerine sanat ve edebiyat münekkidi olsaydı, büyük bir boşluğu doldurabilirdi." -N. F. Kısakürek.

"doldurabilmek" için örnek kullanımlar

Ama dolu yanına bakmalı, boş yanını doldurabilmek için yaşama sevinci ve direnci kazanmalı.
But you should look him full of a blank to fill in the joy of life and resistance to side win.
Kaynak: ozgurkocaeli.com.tr
Katalan ekibi, 34 yaşındaki kaptanı Carles Puyol'un yerini doldurabilmek için yaklaşık 2 sezondur stoper arayışında.
Catalan team, 34-year-old captain Carles Puyol'un about 2 seasons stopper seeking to fill the location.
Kaynak: fotospor.com
Ama önemi olan sadece bir yeri doldurabilmek değil orayı nitelikli, kaliteli ve güzel operasyonun yapıldığı bir kayak merkezi haline getirebilmektir.
But it does not fill that place a lot of importance not only qualified, a ski resort where the operation is to make good quality and nice.
Kaynak: gazetekars.com
Çevresindeki kar yığınlarını çukura doldurabilmek için belinden halat bağlanan kişiler boşluğa inerek, küreklerle çukura doldurulan karları sıkıştırarak depoladı.
Piles of snow around the waist rope that connects people to fill the gap down from the pit, the pit filled with shovels compressing and retained earnings.
Kaynak: yerelgundem.com
vefatından sonra Türk illüzyon sanatçıları hocalarının boşluğunu doldurabilmek için birçok çalışmalar yapmışlar ve 1998 yılından başlayarak
Kaynak: Zati Sungur
York Cosmos takımıyla anlaşarak ABD'ye giden kaleci Yasin Özdenak 'ın yerini doldurabilmek için Galatasaray tarafından transfer edilmiştir.
Kaynak: Boško Kajganić
gördüğünü, Türk tiyatro seyircisinin hissettiği "bu boşluğu bir ölçüde doldurabilmek" için bu kapsayıcı kitabı yazma gereği duyduğunu belirtmiştir.
Kaynak: Tiyatro Kılavuzu
Yani 72,000 kişilik arenayı, 20 kez doldurabilmek anlamına geliyordu. Londra'daki üçüncü, 16 Temmuz 1988'daki konsere Galler Prensesi
Kaynak: Bad World Tour
Bu boşluğu doldurabilmek için ise, Cristian ve Friedrich Leopold zu Stolberg-Stolberg kardeşlerin, İsviçre'yi dolaşarak, aylarca sürecek
Kaynak: Johann Wolfgang von Goethe
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.