Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

indeks ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Anatomi Terimleri Sözlüğü

indeks anlamı Lat.index
(Anatomi) 1. İşaret. 2. İşaret parmağı.

BSTS / Türk Dünyası Gramer Terimleri Kılavuzu

indeks anlamı
bakınız» dizin

Güncel Türkçe Sözlük

indeks anlamı
is. 1. Dizin. 2. ekon. Gösterge: Fiyat indeksi. Geçim indeksi.

Türkçe - İngilizce

indeks anlamı
isim
1) index

indeks eş anlamlısı

dizin
is. 1. Bir kitabın veya derginin kişi, konu, yer adı vb. bakımından içindekileri yer numarasıyla belirten ve eserin arkasında yer alan alfabetik liste, endeks, indeks, fihrist. 2. Belli bir konuda çıkan kitap ve dergideki yazılarla ilişkiyi sağlayan ve ayrı bir kitap veya süreli yayın biçiminde çıkan eser. 3. Kitaplık, belge vb. için düzenlenen belli bir bilginin veya belgenin bulunduğu yeri gösteren düzenli liste.
gösterge
is. 1. Bir şeyi belirtmeye yarayan şey, belirti, im, işaret: "Bu, yeterince cesur olamadığımın bir göstergesi olabilir." -İ. O. Anar. 2. Bir durumla ilgili çeşitli aşamaları gösteren liste, icmal. 3. ekon. Bir gelişimi gösteren nicelikler veya değerler arasındaki ilişki, endeks, indeks. 4. dil b. Anlamla biçimin, gösterenle gösterilenin kaynaşmasından oluşan dil birimi, belirtke. 5. fiz. Bir aracın işlemesiyle ilgili bazı ölçümlerin sonucunu kendiliğinden gösteren araç, müşir (II), indikatör: "Göstergesi gece gündüz İstanbul üzerinde duran hayli eski ama sağlam radyoyu açtı." -A. İlhan.

"indeks" için örnek kullanımlar

Şubat ayları itibarıyla söz konusu indeks, 2011 yılında yüzde 0.57 oranında, 2012 yılında ise yüzde 0.84 oranında artış göstermişti.
The months of February, the mentioned index, the rate of 0:57 per cent in 2011, showed an increase of 0.84 per cent in 2012.
Kaynak: haberx.com
Dizin (indeks); kitap, dergi gibi bilgi kaynaklarının içindeki bilgi parçacıklarına ulaşmak için konu başlık, yer adları kişi adları gibi
Kaynak: Dizin
Glisemik indeks (Gİ) karbonhidrat ların kan daki glukoz düzeylerine olan etkisini ölçme sistemi. Kavram Toronto Üniversitesinde hangi
Kaynak: Glisemik indeks
Genellikle indeks lerde, ansiklopedi lerde kullanılır. Ayrıca şuralarda da yaygındır: Katalog , bibliyografya , sözlük , kütüphane
Kaynak: Alfabetik
keşfedilmiştir Eğer Azor ve İzlanda'daki basınç farkı uzun yılların ortalamasına paralelse NAO indeks nötr (sıfır) ya da nötre yakın bir değer alır.
Kaynak: Kuzey Atlantik salınımı
ciltte yayımı sona eren ansiklopediye, 1995 yılında bir de dizin (indeks) cildi eklenerek 8 cilde tamamlanmıştır. (ISBN 975-7306-00-2)
Kaynak: Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi
Bu sentetik zümrütlerin özgül ağırlık ları ve refraktiv indeks leri doğal zümrütlere göre biraz daha düşüktür. Ural zümrütü diye tanınan
Kaynak: Zümrüt

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.