Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

nişangâh ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

nişangâh anlamı
is. (nişangâ:hı) 1. Ateşli silahlarda hedefin uzaklığına ve bulunduğu yerin yüksekliğine göre namluya gereken yükseliş açısını veren, silahı bu hedefe doğrultmaya yarayan alet. 2. Hedef.

Türkçe - İngilizce

nişangâh anlamı
isim
1) sight

nişangâh eş anlamlısı

hedef
is. 1. Nişan alınacak yer, nişangâh. 2. mec. Amaç, gaye, maksat: "Asıl önemlisi devlet büyük hedefler dikmişti; milletin benimsediği, övündüğü hedeflerdi bunlar." -T. Buğra. 3. mec. Varılacak yer, ulaşılacak son nokta: "Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" -Atatürk.

"nişangâh" için örnek kullanımlar

G36'nın bir özelliği daha ise demir gez ve arpacığı olmayıp hazır bir görüntüyü üç kat büyüten optik nişangâh standart olmasıdır.
Kaynak: Heckler & Koch G36
Silahlara optik nişangâh lar, Namlu-altı bomba atar , susturucu lar, taktik fener ler ve duruma uydurmak için diğer ek parçalar
Kaynak: Crysis
Ateşleme sistemi, kabza ve nişangâh geliştirilir. Tüfek ayrıca Jager tüfeğinde olduğu gibi süngüye ve süngünün gireceği aksama sahiptir.
Kaynak: Baker tüfeği
gerekirse RPG-7 40 mm çapında ve bir metre uzunluğunda bir boruya benzer ve üzerinde tetik sistemiyle PGO-7 mesafe ölçerli optik nişangâh vardır.
Kaynak: RPG-7
PKB (Pulemyot Kalaşnikova Backsight): PKT'nin nişangâh monte edilmiş ve 12.7 mm. lik Uçaksavar makinalı Tüfeğininkine benzer kabzaya sahip
Kaynak: PK Makineli Tüfeği
Kara Kuvvetleri Hava Birliğine bağlı C-54 Nakliye Uçağı Uranyum-235 'nın nişangâh parçasını nakletti ve Atom bombası Tinian Adasında
Kaynak: Hiroşima'ya atom bombası saldırısı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.