Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sakınma ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Halkbilim Terimleri Sözlüğü

sakınma anlamı İng. avoidance Alm. Scheu Fr. évitement
Birey ve toplulukların, dinsel, büyüsel ya da geleneksel nedenlerle, kimi nesne, olay ve besin ürünleriyle ilişkilerini, tümüyle ya da büyük bir ölçüde kısıtlamaları, bakınız» dîn, büyü, addan sakınma, dayısal sakınma, sililiksizlik.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

sakınma anlamı İng. hedging
döviz, menkul değer veya mal piyasalarında belirli bir sürenin sonunda alım ve satım işlemi yapacak gerçek veya tüzel kişileri, kur, faiz oranları ve fiyatlardaki dalgalanmalara karşı mevcut durumu korumak için yapılan gelecek piyasa işlemleri.

BSTS / Toplumbilim Terimleri

sakınma anlamı İng. abstinence Osm. içtinap Fr. abstinence
bakınız» tekinsiz.

BSTS / Yumrukoyunu Terimleri Sözlüğü

sakınma anlamı İng. Escape Alm. Meidbewegung
Yumrukoyuncusunun korunmak için, ayaklarını oynatmadan eliyle, gövdesiyle sağa, sola, öne, arkaya yaptığı hareket.

Güncel Türkçe Sözlük

sakınma anlamı
is. 1. Sakınmak işi, içtinap. 2. Olabileceği düşünülen kötü durumlara karşı önlem alma, ihtiyat. 3. sp. Boksörün korunmak için, ayaklarını oynatmadan eliyle, gövdesiyle sağa sola, öne arkaya yaptığı hareket.

Türkçe - İngilizce

sakınma anlamı
isim
1) avoidance
2) caution
3) evasion
4) watchfulness
5) forbearance

sakınma eş anlamlısı

içtinap
is. (içtina:bı) esk. Sakınma, çekinme, kaçınma.
ihtiyat
is. (ihtiya:tı) 1. Herhangi bir konuda ileriyi düşünerek ölçülü davranma, sakınma: "İhtiyatla, yan duvara tutunarak son basamağa vardığını yukarıdan gördüm." -R. H. Karay. 2. Gereğinden fazla olup saklanan şey, yedek: "Tüpte kalan iki üç taneyi de yol ihtiyatı olarak zorla kendisine kabul ettirdim." -R. N. Güntekin.

"sakınma" için örnek kullanımlar

Her iki gökada da galaktik ekvatorda Koltuk takımyıldızı nda sakınma bölgesi nde yer alırlar ve toz ve gazdan oluşmuş görünen dalga
Kaynak: Maffei 1 Kümesi
Bunu, mekruhlardan sakınma takip eder. Mekruh, çirkin bulunan, hoş karşılanmayan fiil, söz ve hâllere denir. Bunların terk edilmeleri de
Kaynak: Takva (İslam)
Olta dosyalarından ve diğer istenmeyen konaklardan sakınma: Bir virüs yayılıma devam edebilmek için mutlaka bir konağa tutunmalıdır.
Kaynak: Bilgisayar virüsü
gov/niosh/topics/snakes/ Venomous snakes and outdoor workers Dışarıda çalışanlar için ısırıklardan sakınma ve tedavi bilgisi.
Kaynak: Zehirli yılan
bir tutum benimsedi ve liderleri Irak'ta temsilci sir hükümete geçişi sabote edebilecek eylemlerden sakınma konusunda dikkatli olageldiler.
Kaynak: Dava Partisi
Koşut işlemlerde kilitlenmelerin önüne geçmek için kullanılabilen "kilitlenmelerden sakınma yöntemi" için 1965 yılında bir kaynağın bir
Kaynak: Edsger Dijkstra
veya oransal ölçekli verilere uygun olan istatistiksel ölçümleri hiç bir sorun duymadan, hiç sakınma veya kuşku göstermeden uygulamaktadırlar.
Kaynak: Ölçülme ölçeği
zararlı çekinik genlerin gelecek nesil için yaratacağı olumsuz sonuçlardan bir sakınma veya bunların neden olacağı kötü etkilerden bir kaçınmadır.
Kaynak: Eşeyli üremenin evrimi
Hanuka “Şabat benzeri” bir tatil değildir, ve Şulhan Aruh 'ta belirtilen, Şabat'ta yapılması yasak olan aktivitelerden sakınma zorunluluğu
Kaynak: Hanuka
Modern araştırma: Böylece sakınma bölgesi (İng. zone of avoidance) denilen “Samanyolu kuşağı” yüzünden iyi görülemeyen gökyüzü bölgesindeki
Kaynak: Galaksi
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.