Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sarp ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

sarp anlamı
sf. 1. Dik, çıkması ve geçilmesi güç (yer), yalman: "İki gündür sarp dağ yollarını aşıyoruz." -F. R. Atay. 2. is. mec. Güç, güçlük: "Düz ovada sarpa çekme yolunu / Ver mektebe okutsunlar oğlunu." -Âşık Veysel.

Kişi Adları Sözlüğü

Sarp anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
1. Çetin, sert, şiddetli. 2. Dik, çıkılması ve geçilmesi güç.

Tarama Sözlüğü

sarp anlamı
Çetin, güç, şiddetli, kuvvetli, sert, keskin, güç yetmez.

Türkçe - İngilizce

sarp anlamı
sıfat
1) steep
2) rugged
3) precipitous
4) craggy
5) bluff
6) jagged
7) abrupt
8) stiff
9) arduous
10) rapid
11) scarped

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Sarp anlamı
Artvin ili, Kemalpaşa bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

sarp eş anlamlısı

dik
sf. 1. Yatay bir düzleme göre yer çekimi doğrultusunda bulunan, eğik olmayan: "Sağlam yapılı, dik duruşlu bir gençti o yıllarda." -N. Cumalı. 2. Yatık durmayan, sert: Dik saç. 3. Sert, kalın, tok (ses): "Sesi dik ve küstahtı, söylediklerini aşağı salonda bekleşen komşular işittiler." -A. İlhan. 4. Sert (bakış). 5. Ters, aksi (söz). 6. Kaba, yersiz (davranış): "Kaba denilecek kadar ani ve dik bir davranışla halasını bıraktı ve kalktı." -H. E. Adıvar. 7. mat. Birbirine dikey olan doğrulardan oluşmuş: Dik açı. Dikdörtgen. Dik yamuk.
güç
(I) sf. 1. Ağır ve yorucu emekle yapılan, çetin, müşkül, efor, kolay karşıtı: Eski yazıyı öğrenmek güç bir işti. 2. zf. Zorlukla: "Kendini yatağa güç atmış ve sızıp kalmıştı." -Y. K. Karaosmanoğlu.
güç
(II) is. 1. Fizik, düşünce ve ahlak yönünden bir etki yapabilme veya bir etkiye direnebilme yeteneği, kuvvet: Zihin gücü. Yaşama gücü. 2. Bir olaya yol açan her türlü hareket, kuvvet, takat. 3. Sınırsız, mutlak nitelik: Tanrı'nın gücü. 4. Büyük etkinliği ve önemi olan nitelik: Paranın gücü. 5. Bir cihazın, bir mekanizmanın iş yapabilme niteliği: Motorun gücü. 6. Siyasi, ekonomik, askerî vb. bakımlardan etki ve önemi büyük olan devlet, devletler toluluğu: Güçler dengesi. 7. Bir ulus, bir ordu vb.nin ekonomik, endüstriyel ve askerî potansiyeli: İnsan gücü. 8. Bir toprağın verimlilik yeteneği. 9. mec. Yeterliliğini ve güvenilirliğini kanıtlamış kimse. 10. coğ. Bir akarsuyun aşındırma ve taşıma yeteneği. 11. fiz. Birim zamanda yapılan iş.
güçlük
is. 1. Zorluk. 2. Ağır ve yorucu emek, zahmet, meşakkat: "Bir kere güçlük, ev bulmak ve eşya taşımak derdiyle başlar." -B. Felek. 3. Engel, pürüz: "Güçlüklere bir başına da olsa karşı koyan insan, kuvvetli insan olmalı." -O. V. Kanık.
yalman
sf. hlk. 1. Eğik. 2. Sarp, dik. 3. is. Kesici ve batıcı araçların kesen veya batan bölümü: "İstanbul'dan çıkar padişahın fermanı / Gökte döner mızrağının yalmanı." -Halk türküsü.

"sarp" için örnek kullanımlar

Rüya ile Sarp, bu krizi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmıştı.
Dream with the steep, tried to assess the crisis in the best way.
Kaynak: stargundem.com
Acaba Kaan araştırma dosyasının Sarp'ta olduğunu öğrenebilecek midir?
I wonder if the research file Sarp K 'ta learn that sturdy?
Kaynak: haberciniz.biz
Rüya ile Sarp, bu krizi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacaklardır.
Dream with a steep, it will try to assess the crisis in the best way.
Kaynak: stargundem.com
Yıldız ve Sarp, Kaan ve Elif'i ayırmak için entrikalarına devam etmektedir.
Stars and Sarp, K and Elif machinations continues to separate.
Kaynak: gazetea24.com
Bunlar,iki taraftan sarp kayalıklarla çevrili uzun, dar ve derin koylardır. Fiyordlar buzul aşındırması sonucunda oluşurlar.
Kaynak: Fiyord
Kaş'a 23 km uzaklıktaki Yavı Köyü'nün üzerinde bulunan sarp kayalıklarda bulunur. Kyaenai adı koyu mavi anlamına gelmekte, ayrıca "Çınlayan
Kaynak: Kyaenai
Altın maymun (Rhinopithecus roxellana) köpeksi maymunlar familyasından, Çin Halk Cumhuriyeti 'nin dağ ormanlarında sarp kayalıklarında
Kaynak: Altın maymun

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.