Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sima ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Yerbilim Terimleri Sözlüğü

sima anlamı İng. Sima Alm. Sima Fr. sima
Silis (Si) ve magnezyum (Mg) karışığı. Yerkabuğunun içinde ya da katındaki büyük derinlikte bulunduğu düşünülen bazik, yoğun kayaçlar ve magmalar.

Güncel Türkçe Sözlük

sima anlamı
is. (si:ma:) 1. Yüz (II): "Beni bu sima Altında tanımazsın." -H. C. Yalçın. 2. Kimse, insan, tip: "Eski tanıdığımız simalar bize şimdi, ne kadar uzak görünüyorlar." -Y. K. Karaosmanoğlu.

Kişi Adları Sözlüğü

Sima anlamı Köken: Far.
Söyleyiş: (si:ma:) Cinsiyet: Kız
1. Yüz, çehre, beniz. 2. Kimse, insan, tip.

Türkçe - İngilizce

sima anlamı
isim
1) face
2) visage
3) cast of features
4) front

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

sima anlamı
< Ar. sîmâ: sima; yüz

sima eş anlamlısı

insan
is. 1. İki ayağı üzerinde dolaşan, sözle anlaşan, akıl ve düşünme yeteneği olan en gelişmiş canlı. 2. Âdemoğlu, âdem evladı: "O yaşta insan hiç düşünmeden sadece yaşamaya bakar." -H. Taner. 3. sf. mec. Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse).
tip
is. 1. Aynı cinsten bütün varlıkların veya nesnelerin temel özelliklerini büyük ölçüde kendinde toplayan örnek: "Aynı yaşta, aynı tipte, aynı kuvvette iki güreşçi." -B. Felek. 2. Tür, çeşit. 3. sf. mec. İlgi çekici, değişik (kimse): Ne tip adam. 4. ed. Hikâye, roman, tiyatro gibi uzun anlatıma dayalı edebî eserlerde kişi kadrosu içinde yer alan ve belli bir düşüncenin, topluluğun zihniyetini ve ideolojinin temsilciliğini yüklenen kişi: Batılılaşmanın yanlış anlaşılmasını sergileyen tip: Bihruz Bey. 5. tiy. Kendine özgü kişiliği olmayan, genellikle bilinen kalıplardaki insanları gösteren oyun kişisi.

"sima" için örnek kullanımlar

Bu isimler arasında Türkiye'den de tanınmış bir sima bulunuyor.
Turkey has a well-known feature of these names.
Kaynak: sporx.com
Vefat etmiş ablam, Bursa'da çok tanınan bir sima.
Deceased sister, a well-known feature in Bursa.
Kaynak: haberler.com
Şenol Güneş, Trabzon'nun tanıdığı bir sima.
Senol Gunes, A familiar face Trabzon'nun.
Kaynak: spor.gazetevatan.com
Elyazmalarının yapısı zahriye (içkapak), serlevha, temellük kaydı, sima kaydı, mukabele kaydı, besmele ile başlayan hamdele ile süren,
Kaynak: El yazması
Surat, sima, çehre kelimeleri ile eşanlamlı dır. Atasözü, deyim ve birleşik fiiller : Yüz göz olmak : Senli benli olmak ve birbirinden
Kaynak: Yüz (organ)
Türk Half Life 2 oyuncularından onu sima olarak Özge Özberk 'e benzetenler olmuştur. Aile : Alyx Dr. Eli Vance 'in kızı olarak tanıtılır.
Kaynak: Alyx Vance
asırlar boyunca daima padişahlar silahtarlarını has odalılar arasından, sevdikleri ve itimat ettikleri bir sima olarak kendileri seçmişlerdi.
Kaynak: Silahtar
Başrollerini Hülya Koçyiğit , Erol Taş ve Cüneyt Arkın ın paylaştığı filmin yardımcı rollerinde de birçok tanıdık sima görmek mümkün.
Kaynak: İstasyon (film)
En ünlü şarkıları "Sevdi gönlüm ey melek-sima seni" (acemkürdi) ve "Bâri felek ben yüzüne söyleyim"dir (acemkürdi). Öbür yapıtları
Kaynak: Nigoğos Ağa

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.