Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Alaçam ne demek?

 - 4 sözlük, 13 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Alaçam anlamı
öz. is. (ala'çam) Samsun iline bağlı ilçelerden biri.
alaçam anlamı
is. bit. b. Rengi kızıla yakın bir çam türü (Picea excelsa).

Kişi Adları Sözlüğü

Alaçam anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
Rengi kızıla yakın bir çam türü

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

alaçam anlamı
Bir çeşit büyük bıçak.

Güneyce -Rize

alaçam anlamı
Yapraklarının yeşili boz bulanık bir renk tonuna sahip bir çam çeşidi

Artvin Yusufeli Uşhum köyü

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Alaçam anlamı
Ardahan ili, Hanak ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Alaçam anlamı
Balıkesir ili, Dursunbey ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Alaçam anlamı
Bursa ili, Kestel ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Alaçam anlamı
İçel ili, Mut ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Alaçam anlamı
Muğla ili, Milâs ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Alaçam anlamı
Samsun ili, Boğazkaya bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Alaçam anlamı
Samsun ili, Kavak ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Alaçam anlamı
Trabzon ili, Esiroğlu bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Alaçam" için örnek kullanımlar

Çarşamba ile Alaçam'ı, Havza ile Tekkeköy'ü kıyaslayalım.
With the Spruce Wednesday then, Basin and compare with Tekkeköy'ü.
Kaynak: haberdar.com
Balıkçılık konusunda özellikle belli başlı büyüklük itibariyle baktığımızda Terme, 19 Mayıs, Canik, Alaçam ve Yakakent'te balıkçı barınaklarımız var.
When we look at the size, especially in the major fishing Terme, May 19, Janik, Spruce and Yakakent'te have barınaklarımız fishing.
Kaynak: haberler.com
Endonezya'da faaliyet gösteren 9 Türk okulundan Samsun'un Alaçam ilçesine gelerek Türkçe pratiklerini geliştiren 15 öğrenci, Alaçamlılara mini bir Türkçe olimpiyatı heyecanı yaşattı.
9 Turkish schools operating in Indonesia came to the town of Samsun, Turkish practices developed Alaçam 15 students, Alaçamlılara had a mini excitement of a Turkish Olympics.
Kaynak: haberler.com
Alaçam batıdan Yakakent , güneyden Vezirköprü , doğudan Bafra ilçeleri ve kuzeyden Karadeniz ile çevrili şirin bir sahil ilçe sidir.
Kaynak: Alaçam
Alaçam, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy halkı Balkan Savaşları sırasında bugün Bulgaristan'da kalan,
Kaynak: Alaçam, Dursunbey
Alaçam, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy adını dört tarafındaki çam ağacı topluluklarından almıştır.
Kaynak: Alaçam, Milas
Alaçam, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Alaçam, Maçka
Alaçam, Samsun ilinin Kavak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : köy 1400 yıllarında bursa söğüt ilçesinden dağılan osmanlı soyundan olup
Kaynak: Alaçam, Kavak
Alaçam, Bursa ilinin Kestel ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy 93 Harbi diye bilinen Osmanlı -Rus savaşlarından sonra gelen birkaç
Kaynak: Alaçam, Kestel
Alaçam, Mersin ilinin Mut ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Alaçam, Mut
Alaçam - Samsun ilinin ilçesi. Alaçam - Balıkesir ili Dursunbey ilçesinin köyü. Alaçam - Bursa ili Kestel ilçesinin köyü. Alaçam -
Kaynak: Alaçam (anlam ayrımı)
Akbulut, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün tarihi hakkında kesin bir şekilde kayıtlı bilgi yoktur.
Kaynak: Akbulut, Alaçam
Zeytinköy, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Eğitim: Köyde okul vardır fakat faaliyette değildir. Yenice-Doyran İlköğretim
Kaynak: Zeytinköy, Alaçam
Aşağıkoçlu, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aşağıkoçlu, Alaçam
Göçkün, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Göçkün, Alaçam
Yeniköy, Samsun ili nin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Yeniköy halkını oluşturan köylüler 1950-1960 yıllarında Alaçam ın
Kaynak: Yeniköy, Alaçam
Kapaklı, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kapaklı, Alaçam
Harmancık, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Harmancık, Alaçam
Güvenli, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Güvenli, Alaçam
Gülkaya, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gülkaya, Alaçam
Etyemez, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: etyemez köyü etyemez adını belgelerde olan yanlışlık nedeniyle almış tır
Kaynak: Etyemez, Alaçam
Doyran, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Kültür: Köy kültür bakımından her 3 bölgeninde kültürünü tatmış bir bölgededir.
Kaynak: Doyran, Alaçam
Toplu, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köy dür. Köy 4 mahalleden oluşmaktadır. Bunlar; Okul Mahallesi,Cami Mahallesi,Tepe Mahallesi
Kaynak: Toplu, Alaçam

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.