Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

duygudaşlık ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

duygudaşlık anlamı İng. sympathy Osm.tecazüp Alm.Sympathie Fr. Sympathie sympatheia
1- Birlikte duygulanım, bir şeyi birlikte yaşama, birlikte duyma; başkasının duygularını paylaşma. 2- Bir insanın bir başkasına karşı doğrudan doğruya bir eğilim duyması; bu eğilim belli bir nedene dayanmayabilir, onu iyice tanımadan da olabilir.

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

duygudaşlık anlamı İng. sympathy
Başka bir kişinin duygularını onunla paylaşma

BSTS / Toplumbilim Terimleri

duygudaşlık anlamı İng. sympathy Osm.tecazüp, sempati Fr. sympathie
Bir insanın başkalarının yaşantıları ve uyaranları kendisininkiymiş gibi tepkide bulunması, başkalarının duygularını paylaşması durumu.

Güncel Türkçe Sözlük

duygudaşlık, -ğı anlamı
is. 1. Aynı duyguları paylaşma, empati. 2. ruh b. Kendini duygu ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilme, empati.

Türkçe - İngilizce

duygudaşlık anlamı
isim
1) sympathy

duygudaşlık eş anlamlısı

empati
is. ruh b. Duygudaşlık.

"duygudaşlık" için örnek kullanımlar

Onlardaki duygudaşlık bizde henüz gelişmedi.
Sympathy in them have not yet occurred.
Kaynak: radikal.com.tr
Kafası dik olana, boyun eğmeyen kadına saygı duymak, sahip çıkmak… Mağdur olanla duygudaşlık… Bunlar güzel şeyler.
Until the head upright, unyielding respect for women, with what sympathy go out with ... the victim ... These are beautiful things.
Kaynak: odatv.com
Savaş, pek çokları gibi, Davut'un ailesinde de aile ya da köy arasında kesin çizgilerle ayrılmayan bir duygudaşlık ağı ördü.
War, like many others, David's family of strictly separated from the family or the village has built a network of sympathy.
Kaynak: yesilgazete.org
Bu belgesel, Türkiye'de yeni bir anlayışın geliştirilmesi, duygudaşlık kurulması, LGBT bireylerin yaşadıkları sıkıntıların daha iyi anlaşılması için çok öğretici ve pedagojik yönü olan bir film.
This documentary, Turkey, the development of a new understanding, sympathy establishment of LGBT individuals to better understand their problems and pedagogical aspects of a film that is very instructive.
Kaynak: haber7.com
Sevgi, bir nedene dayandırılamayan duygudaşlık Sevgi kuramı nın kurucusu Psikanalist Erich Fromm , sevgiyi, insanlığın sorunlarına bir
Kaynak: Sevgi
Onunla ve Ermeni yurttaşlarımızla bir günlük olsa da duygudaşlık yapılmıştır" sözleriyle açıklık getirdi. Cenaze sonrasında bazı köşe
Kaynak: Hepimiz Ermeniyiz
6.sezondan 7.sezonun ortasına kadar duygudaşlık diye adlandırılan,karşısındakinin duygularını hissedibilme yeteneği kazanmıştır.
Kaynak: Charmed
çalıştığı tarihsel ortamın ayrıntılarıyla bilinmesi ve sanatçının düşünce, yaşantı ve kavrayışlarının duygudaşlık temelinde anlaşılması gereklidir.
Kaynak: Sanat tarihi
ve tarifsiz olduğunu kavrayabilmek için o nesnenin içsel varlığıyla yaşanılan basit ve bölünemez bir duygudaşlık deneyimi olarak tanımlanır.
Kaynak: Sezgi (Bergson)
Kitlesel duygudaşlık içinde sevgiyi kaybeden insan yalnız olabilmelidir. Bununla birlikte, önce yalnızlık ve başkalarını özleme açmazını
Kaynak: Karl Jaspers
ızdıraplarını anlayabilme, onlarla duygudaşlık kurabilme ve onları olumsallıkları içinde farklılıklarıyla kendi gibi biri olarak görebilme yeteneğidir.
Kaynak: Richard Rorty
Psikolojik İlk Yardım: Her şeyden önce duygudaşlık (empati ) kurun. Hasta ya da yaralıya kendinizi tanıtın ve ilk yardım uygulamaları için
Kaynak: İlk yardım

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.