Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Dünya Ticaret Örgütü ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

Dünya Ticaret Örgütü anlamı İng. World Trade Organization, WTO
Uruguay görüşmeleri sonrasında imzalanan nihai senet ile Gümrük ve Tarifeler Genel Antlaşması'nın (GATT) devamı olarak 1995 yılında kurulan çok taraflı ticaret sisteminin yasal ve kurumsal organı.

"Dünya Ticaret Örgütü" için örnek kullanımlar

Dünya Ticaret Örgütü'nün araştırmaları, globalleşmenin daha da artacağına işaret ediyor.
The World Trade Organization's research suggests globalization will increase further.
Kaynak: dw.de
Dünya Ticaret Örgütü'nün araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin, dünyada en liberal ticaret politikasına sahip ülkeler sıralamasında 5.
The World Trade Organization's Turkey, according to the results of research in the world ranking of countries with the most liberal trade policy 5
Kaynak: timeturk.com
Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 21 ülkenin ihracatının yaklaşık yüzde 26'sı, Dünya Ticaret Örgütü'nün rakamlarına göre, Avrupa Birliği'ne gidiyor.
Emerging Markets Index of about 21 and 26 percent of the country's exports, the World Trade Organization's figures, the European Union is going.
Kaynak: bloomberght.com
1999'de Seattle'de Dünya Ticaret Örgütü'nün toplantısını protesto eylemleriyle tetiklenen, günümüzde de işlemekte olan bu süreci iki aşamada değerlendirmek gerekiyor.
In 1999 Seattle World Trade Organization's meeting in protest actions triggered in two stages need to evaluate this process in operation today.
Kaynak: birgun.net
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.