Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

düz kanatlılar ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

düz kanatlılar anlamı İng. grasshoppers and cockroaches Lat.Orthoptera Alm. Geraldflügler Fr. orthoptères
(Yun. orthos: düz; pteryx: kanat) Eklem bacaklılar (Arhtropoda) dalının, böcekler (Insecta) sınıfının, kanatlılar (Pterygota) alt sınıfından, öndeki kanat çifti dar, arkadakiler geniş ve zar gibi, ağız parçaları çiğnemeye elverişli, karada yaşayan ve sıcağı seven, etçil ya da otçul, yan başkalaşım gösteren bir takım. Cırcır böceği (Gryllus campestris), danaburnu (Gryllotalpha gryllotalpha), peygamberdevesi (Mantis religiosa), kulağakaçan (Forficula auricularia), ekin çekirgesi (Acrida bicolor), yeşil çekirge (Locusta viridisima), Afrika göçmen çekirgesi (L.migratoria), İtalyan çekirgesi (CalypTamus italicus), Mısır çekirgesi (Anacridium aegypteum), sopa çekirgesi (Dixipus morosus) iyi bilinen türleridir. Çekirgeler.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

düz kanatlılar anlamı Lat.Orthoptera
Eklembacaklılar (Artropoda) şubesinin, böcekler (İnsecta) sınıfının, kanatlılar (Pterygota) alt sınıfından, öndeki kanat çifti dar, arkadakiler geniş ve zar gibi ağız parçaları çiğnemeye elverişli, yarı başkalaşım gösteren bir takım.

Güncel Türkçe Sözlük

düz kanatlılar anlamı
ç. is. hay. b. Uzunluğuna katlanan alt kanatları, az çok sert olan üsttekiler tarafından örtülen, dört kanatlı böcekler takımı.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.