Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

eğrim ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

eğrim anlamı
is. 1. coğ. Girdap. 2. Eğri, dalgalı.

Tarama Sözlüğü

eğrim anlamı
bakınız» eyrim.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

eğrim anlamı
Domates.

*Çekirge -Bursa
Balkusan *Ermenek -Konya

eğrim anlamı
Yünün eğrilecek kısmı.

Ersis *Yusufeli -Artvin

eğrim eş anlamlısı

dalgalı
sf. 1. Dalgası olan: "O, bütün hayatı dalgalı bir ummanda ve kaptan köprüsünde geçen kocasından, sahilde sessiz bir balıkçı kulübesine mahsus bir yaşayış istemez." -N. F. Kısakürek. 2. Dalga dalga görünen: Dalgalı kumaş. 3. Kıvrımlı (saç): "Dalgalı ipek saçlı başı kardeşinin göğsüne sokuldu." -C. Uçuk. 4. Açıklı koyulu (renk). 5. fiz. Belli dalga boylarını alabilen, alternatif: Üç dalgalı radyo.
eğri
sf. 1. Doğru veya düz olmayan, bir noktasında yön değiştiren, çarpık, münhani, doğru karşıtı: Eğri bir yol. 2. Yay gibi kavislenmiş, eğmeçli, mukavves: Eğri kılıç. 3. Yatay veya düşey olmayan, bütünüyle bir yana eğilmiş bulunan, eğik, mail: Eğri bir masa. 4. zf. Yanlış bir biçimde: "Gazetecilik bu oğlum, eğri, doğru yazılıp çıkmalı." -M. Ş. Esendal. 5. is. Bir olayın şiddetindeki azalış ve çoğalışları gösteren çizgi: Sıcaklık eğrisi. Hava nemi eğrisi. 6. is. mat. Doğru veya düz olmayan çizgi, yüzey.
girdap
is. (girda:bı) 1. coğ. Bir engelle karşılaşan su veya hava akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, ters akıntıların oluşturduğu dönme, eğrim, çevri, anafor. 2. mec. Tehlikeli yer veya durum: "Biz, aksiyonu olmayan teorilerin girdaplarında boğulmuşuzdur." -A. İlhan.

"eğrim" için örnek kullanımlar

Fujiwhara etkisi veya Fujiwhara etkileşimi birbirine yakın olan iki siklonik eğrim arasında gerçekleşen bir etkileşimdir. Bu etkileşim
Kaynak: Fujiwhara etkisi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.