Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ekli ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

ekli anlamı
sf. 1. Eklenmiş olan. 2. Eki olan.

Türkçe - İngilizce

ekli anlamı
sıfat
1) attached
2) annexed
3) enclosed
4) added
5) adjoined

"ekli" için örnek kullanımlar

Hedef alınan kurumun bilgisayarına "Adobes PDF" dosyası ekli bir elektronik posta gönderilerek saldırının gerçekleştirildiği belirtildi.
The target institution's computer "Adobes PDF" file attached to an attack carried out by sending an e-mail said.
Kaynak: haber3.com
Bu tarihten önce akdedilmiş olup da yürürlükte olan değerleme hizmeti sözleşmelerinin, aykırı hükümler ihtiva etmesi halinde, esaslardaki ve ekli tarifedeki hükümler uygulanacak.
It is concluded before the date of the valuation service contracts in force, if it contains provisions contrary, esaslardaki and applicable provisions of the attached price list.
Kaynak: haberler.com
Firavun Ptoleme III tarafından ilan edilen Kanopus Fermanı ilk defa güneş takviminde ekli gün sistemini uygulamaya koymuştur.
Kaynak: Enterkalasyon
Seri ilanlı, çok ekli, 5 sayfa spor, 5 sayfa ekonomi-borsa ve sarı sayfalarıyla Printcity'de basılıp Turkuvaz Dağıtım ile dağıtılır.
Kaynak: Sabah (gazete)
Tarihsel olarak radikal terimi bir moleküle ekli olan ve kimyasal tepkimede değişmeyen kısımları için kullanılırdı. Günümüzde bunlar için
Kaynak: Radikal (kimya)
1923 Lozan Antlaşması'nın ekli protokol hükümlerince Türkiye'de yaşayan yaklaşık 193.000 Karamanlı, Rum sayılarak zorunlu nüfus değişimine
Kaynak: Karamanlılar (Ortodoks)
Olgunlaşan meyve açıldığında birbirine ekli 4 kapakçıktan oluştuğu görülür. Birçok türde kabuklu yemiş kalın ve kemiksi, çok azında ince
Kaynak: Hikori

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.