Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

albümin ne demek?

 - 8 sözlük, 8 sonuç.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü

albümin anlamı İng. albumine
Yumurta akı, süt, kan, lenf vb. hayvansal ürün veya dokularda bulunan, suda erime ve ısıyla pıhtılaşma özelliğinde olan bir protein.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

albümin anlamı İng. albumin
Karaciğerde sentezlenen, toplam kan proteinlerinin % 60'ını oluşturan, taşıma ve plazma osmotik basıncının sağlanmasında görevli önemli bir plazma proteini.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

albümin anlamı Osm. zülâl Fr. albumin
(kimya)

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

albümin anlamı İng. albumin
Yumurta akı, lenf, kilüs ve diğer havyan veya bitik kökenli sıvılar ve dokularda bulunan basit protein. Suda erime ve sıcaklıkla pıhtılaşma özelliği gösterir.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

albümin anlamı İng. albumin
Bitkilerin, hayvanların doku ve sıvılarında bulunan, bileşimi karbon, oksijen, azot, hidrojen ve kükürt olan, ısıtılınca pıhtılaşan, suda çözünebilen basit bir protein.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

albümin anlamı İng. Albumin Lat.albumen Alm. Albumen Fr. Albumine
(Lât. albumen=yumurta akı): Yumurta akı, süt, kan seromu v.b. de bulunan ve ısıtılınca pıhtılaşan, suda eriyebilen sade bir protein.

Güncel Türkçe Sözlük

albümin anlamı
is. (l ince okunur) biy. Bitkilerin, hayvanların doku ve sıvılarında bulunan, birleşimi karbon, oksijen, azot, hidrojen ve kükürt olan, suda eriyen, beyaza yakın renkte, yapışkan madde.

Türkçe - İngilizce

albümin anlamı
isim
1) albumin
2) albumen

"albümin" için örnek kullanımlar

Örneğin albümin , jelatin , arap zamkı gibi maddeler yavaş hareket ederken, şeker , potasyum hidroksit, sodyum klorür gibi maddelerin
Kaynak: Kolloid
İlaçlar kanda albümin gibi büyük proteinlere bağlanarak taşınır. Bu bağlanma % olarak ifade edilir ve albümine bağlı olan ilaç kısmı
Kaynak: Farmakokinetik
albümin 4,5 g/100 ml. globülin 2,5 g/100 ml. fibrinojen 0,3 g/100 ml. Bu proteinler plazmanın içinde ya da hücrelerarası (interstisiyel)
Kaynak: Kan proteinleri
başlarında bunların iyi bilinen örnekleri yumurta beyazında bulunan albümen , serum albümin i, fibrin ve buğday gluten iydi.
Kaynak: Protein
saran bipolar simetrik olmayan moleküllerin (fibrinojen, alfa globinler, immünoglobinler ve albümin) miktarı ile ters orantılı olarak değişir.
Kaynak: Zeta potansiyeli
Örneğin, albümin bileşiğinin böbrek arındırması sıfıra yakındır, çünkü albümin yumakçık (glomerülüs) yapısından süzülmez. Glikoz un da
Kaynak: Böbrek fizyolojisi
Nefrotik sendrom, idrarda ağır oranda protein bulunması (günde 3.5 gramdan çok), kanda albümin düzeyinin düşmesi (hipoalbüminemi), aşırı
Kaynak: Böbrek
piroplamoz semptomlarıla seyreden bir enfeksiyon şeklindedir Babesiosis'li koyunlarda, total protein ve albümin düzeylerinde azalma görülür.
Kaynak: Babesiosis
kan proteinlerine bağlı durumdadır; bunlar başlıca kortikosteroid bağlayan globulin (corticosteroid binding globulin, CBG) ve albümin dir.
Kaynak: Kortizol
Sirozda kötü prognoz kriterleri : düşük albümin düzeyi. düşük serum sodyumu. uzamiş pt. persistan sarilik. tedaviye başarisiz yanit. asit varliği
Kaynak: Siroz

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.