Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

elektromekanik ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

elektromekanik, -ği anlamı
is. Mekanik ögelerden oluşan ve bunların hareketiyle elektrikli unsurlara bağlı olarak uzakta bulunan aletlerin çalışmasını ve kontrolünü sağlayan tertibat.

Türkçe - İngilizce

elektromekanik anlamı
electromechanical

"elektromekanik" için örnek kullanımlar

50 yıldır çamaşır, bulaşık gibi işlerde artan elektromekanik kabiliyetlerle, ev kadınlarının hayatı köklü olarak değiştirdi.
50 years, like laundry, dishes electro-mechanical talent, increasing jobs, housewives life has changed drastically.
Kaynak: milliyet.com.tr
Elektromekanik kanal ve akıllı konteynırdan oluşan düzenekle sistem çöpe atılacak olan evsel atığın bir düğmeye basmak suretiyle seçilmesi ile çalışıyor.
Electromechanical rigging system of channels and smart containers, trash discarded by pressing a button with the election of municipal waste is running.
Kaynak: haber3.com
Elektromekanik, mekanik sistemlerin elektronik sistemler ile kumandasına dayanan sistemler bütünü. sistemler elektromekanik sistemler değildir.
Kaynak: Elektromekanik
Mikro-elektromekanik sistemlerin boyutları 1 ile 100 mikrometre arasında değişim gösterir. Bu küçük boyutlarda standard fizik kuralları
Kaynak: Mikro elektro-mekanik sistemler
enerji üretimi, dağıtımı, anahtarlaması, saklaması ve dönüşümü ile uğraşan elektrik ve elektromekanik bilim ve teknolojilerinden farklıdır.
Kaynak: Elektronik
Alternatör, mekanik enerjiyi alternatif akım a çeviren elektromekanik bir aygıttır. Çoğu alternatör bu işi yapmak için dönen bir manyetik
Kaynak: Alternatör
Kontaktör, bir elektrik devre sini başka bir devrenin kapanması ile kapatan veya açan elektromekanik bir alettir. Genelde elektrik motor
Kaynak: Kontaktör
Teleprinter basılı mesajlar almakta ve göndermekte kullanılan elektromekanik bir cihazdır. Kısaca telem veya teleprinter de denir.
Kaynak: Teleprinter
Bu tanıma göre, elektromekanik anlamda ses üreten enstrüman larla elektronik öğeler kullanarak ses üreten enstrümanlar arasında ayrım
Kaynak: Elektronik müzik
Günümüzde sabit diskler veri aktarımında son derece hızlanmış olsalar da elektromekanik yapıda olduklarından RAM 'lara göre yavaştırlar.
Kaynak: Sabit disk
konumdan ayrılarak varmaya programlandığı bir başka konuma ulaşabilmesini sağlayan elektromekanik aygıt veya aygıtlara verilen genel isimdir.
Kaynak: Güdüm sistemi
Bu dönemde, çoklu görevlendirmeler için bilgisayara entegre edilmiş elektromekanik daktilo lardan (İng. teleprinter, teletypewriter ya da
Kaynak: Anabilgisayar

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.